tisdag 25 oktober 2011

Superorganiserade Mamman?

Efter en lätt strulig dag på vissa plan igår så kände Mamman att hon skulle minsann vara superorganiserad idag!

Vad som hände igår?

Jo, bilen skulle bland annat bärgas före klockan ett, men ingen bärgare kom. Mamman ringde då upp assistanskåren och frågade vad som händer. De hade fått fullt upp med en lastbil med trailer lastad med en 24 ton tung flismaskin som bestämt sej för att lossna från trailern och dra med sej hela ekipaget ner i ett krondike. Inte för än klockan (strax före) sju kom bärgarkillen in på jobbet och hämtade bilnyckeln!

Som sagt, organiserat gällde idag! ;)

Morgonen började bra, de yngre barnen vaknade som om de vore en enda organism prick 06,30. (En halvtimme senare rusade Tonåringen till bussen och Pappan som varit här sedan igår kväll eftersom han hjälpte till med ungarna då jag jobbade for till jobbet). Det blev frukost, tandborstning och påklädning. Därefter fick de lov att mysa framför tv:n tills det var dags att gå. Mamman gav de fyra yngre skolbarnen frukt som de stoppade i sina väskor och sen klädde de snabbt på sej medan Mamman förklarade hur viktigt det är att gå ordentligt efter vägen.

Goa K:s ungar, speciellt den yngre, tyckte det skulle bli spännande att få gå alldeles själv till skolan.

I ett huj försvann Stora Brorsan och strax därpå övriga skolbarn.

Mamman påbörjade klädkampen med Lilleman (varför ska det vara så svårt att sätta på sej "nya" kläder de första dagarna) och den avslutades tillslut ute i trapphuset när Mamman och Snufflan tröttnat och sakta började gå. ;) Mitt i all klädröra dök det då upp vantar och mössor som skolungarna skulle ha haft på sej, attans, så fick det med Mamman välorganiserade plan! =)

Nåväl, efter att ha lämnat de små sötnosarna travade Mamman upp till barnskolan och lämnade vantar och mössor på barnens hyllor och sedan passade hon på att handla till dagens middag (Mamman ska grilla kycklingar som serveras med ris och diverse tillbehör).

Därefter var planen att Mamman skulle ta en promenad hem till goa K för att mata alla hungriga små odjur som bor där, men hon orkade inte så hon ringde sin far och frågade om hon kunde få låna hans bil en stund.

Det fick hon och tur var väl det för väl framme vid huset så upptäckte Mamman att hon glömt nyckeln hemma. =( Det var bara att göra en vända till innan katterna fick mat. =) "Det man inte har i huvudet får man ha i... hjulen?"





Inga kommentarer: