fredag 21 oktober 2011

Plantera pinnar

Eftersom Mamman nu "föräldraarbetar" på torsdagar och fredagar så tillbringade hon förmiddagen med att frysa rumpan av sej medan hon tittade på barnen som lekte snällt i kylan. =)







Vi passade även på att gå till affären när Bröderna Bus kommit hem och på väg dit hittade Snufflan en skatt! =)

"Titta mamma, riktiga isdiamanter!"

"De är ju jättefina mamma, visst mamma? Mamma..."

I affären laddades det inför fredaxmyset... =)

En kort stund funderades det över de olika stavningarna av samma namn i tidningarna. Mamman hade ingen förklaring, men har efter lite googlande lärt sej att arabiska inte går att översätta bokstav för bokstav till vårt alfabet och därför förekommer en mängd olika stavningar av namnet, inte bara i Sverige utan runt om i världen. Så nu vet vi det! =)

Väl hemma startade vi vårt fredagsröj! Mattor åkte ut, leksaker plockades upp, det dammsugades och torkades... Nu är det bara Tonåringens rum kvar (men det får vi "föra krig" om i morgon) eftersom hon tränar ikväll och inte är hemma före halvåtta.

Sen blev det äntligen dags för fredagsmiddagen, denna vecka blev det kycklinggryta, hemlagat mos, kalla grönsaker och vitlöksbaguetter! MUMS!!!

Kusinerna Knas (Sjuåringen, Sexåringen och MiniBatman) samt Stora Brorsan försvann till Fredax och Tonår, småttingarna badades och sen blev det mys med dem innan de kom i säng i samma veva som Tonåringen och Kusinerna Knas samt min syster kom innanför dörren...

Därefter blev det hela ganska kaosartat på ett mindre trevligt sätt! =(

Tillslut hade Mamman i alla fall duschat Bröderna Bus och hamnade i soffan framför tv:n för att mysa med dem (imorgon blir det film med de två största!).

1 kommentar:

BP sa...

I det här inlägget minns jag två saker:
Har E grävt upp mormorsmormor alternativt farmors dito. Tänkte på sorgränderna under fingernaglarna;-)
Å stavningen på han som är död och nu ligger på ett shopping center för allmän beskådan reagerade jag också på.