tisdag 11 oktober 2011

Har den äran idag, har den äran idag...

Efter en natt då Lilleman sovit gott i sin säng utan ett enda uppvak och det enda som stört Mammans sömn (förutom hennes ben) var Lillan som vaknade av att hon hade ont i benet (och snabbt somnade om efter en liten dos panodil) började morgonen med födelsedagssång och ett färgskådespel på himlen. Mammans lilla söta Snuffla fyller fyra år och efter sången förklarade hon att nu är hon minsann stor så nu lägger hon nappen i ett brev till tomten! =)

Frukosten intogs lugnt och stilla och sedan hasade alla barnen ut ur köket för att klä på sej, en kvart senare kom Mamman ut i vardagsrummet och hittar en hel bunt ungar sittandes framför tv:n i underkläder!!! Då blev det bråttom och snabbt som ögat var barnen klädda, tänderna borstade och frukt packad. Innan Mamman hann blinka droppade tre grabbar av mot skolan med ett glatt "Hej då mamma! Älskar dej!".

Då var det dags att ta itu med de små, vilket ibland är lättare sagt än gjort. Snufflan skulle plötsligt ha en kjol utanpå byxorna och hon tvärvägrade att sätta på sej en tröja över sin t-shirt. Tillslut kompromissade de båda stridande parterna - Kjol på, Tröja på!

Därefter var det Godingens tur att protestera. Han tänkte minsann inte ha den jackan som Mamman plockade fram och nya skor kan man faktiskt inte använda. Det slutade med att ungen tjurigt släntrade nedför trappan iförd ingenting... Tack och lov kom han till sans då han nådde ytterdörren och kylan slog mot honom. ;)

Nåväl, Mamman lyckades hålla tidschemat sånär som på någon minut i alla fall! =)

Klockan två började cirkusen om, men den här gången i omvänd ordning så att säga och nu innehöll den även en farmor. =)

"Titta mamma, vi har bakat muffins idag och sen hade vi kalas för mej och jag fick ha en krona på huvudet och de andra barnen sjöng också."

Pepparkakor och tårtingredienser inhandlades på väg hem från förskolan.

Ett besök hos mormor på jobbet resulterade i massa rosa paket åt Lillan. Gissa hur glad madame Rosa var för det?! =D

Väl hemma blev Mamman fastkedjad vid spisen där hon, på Snufflans order, stekte pannkakor åt ett helt kompani (tur att hon har flera stekpannor). Under tiden så gick några av barnen ut med farmor. Efter att alla barn käkat pannkakor så det stod dem upp i halsen röjde Mamman köket innan det var dags att göra tårta.

Det är gott att hjälpa...

...mamma med tårtbaket!

"Itte öjja, titta baaaja" upprepade Lilleman om och om igen och för varje upprepning stack han sina små fingrar i grädden, i tårtan, hällde ut dricka, smakade på chokladen och tryckte ut en halv tub pyntgelé.

Tillslut hade i alla fall Mamman lyckats fått ihop en tårta efter Lillans exakta regler. Hon stod hela tiden bredvid och berättade hur det skulle se ut och vad det skulle stå (ett av smeknamnen istället för hennes riktiga namn) och har man precis fyllt fyra år så är man stor och väldigt bestämd!

På ett party måste det finnas ballonger!

Äntligen, efter nästan en hel dags väntan var det dags att öppna paket!

Vad kan det vara?

"Jippie, massa örhängen så nu behöver jag inte sticka hål på mina öronasnippar än!"

Med stor spänning öppnades det största paketet...

...och lyckan var total när Gummsan upptäckte att hon fått klackskor och prinsesskrona som hon suktat efter i nästan två år! Mamman har helt enkelt fått ge vika och insett att den ena dottern är än mer tjejig än den andra! ;)

"Åh mamma, jag önskar att jag var en häst så jag kunde ha fyra fötter att sätta skorna på!"

Statiska ballonger is da shiiit, tills de fastnar i taket och man inte får ner dem igen! =)

Tillslut blev det tårtöppning under stor koncentration.

Mamman fick MVG för smaken...

...även om Lillen var aningens skeptisk till att börja med.

Mitt under tårtkalaset ringde Farfar och Farmor B för att gratulera födelsedagsbarnet.

Snufflan tackar alla som skickat grattishälsningar till henne (på Mammans mobil) under dagen!

Så kom äntligen kvällen, Mamman har nästan slagit knut på sej själv och närapå känt sej som en köksslav hela eftermiddagen.

Mitt i all denna röra så har Mamman, utan bil, lyckats få hem Tonåringen från Lilla Staden där hon varit på ett förberedande möte för att starta upp ett innebandylag för tjejer. På torsdag ska de försöka ha ett möte med intresserade tjejer på fritidsgården, jag hoppas verkligen att de lyckas få ihop ett lag (med tanke på hur driftig min dotter kan vara så tror jag säkert att hon och kompisen kan ro detta i land). Tack älskade småsystrar för att ni skjutsade hem min dotter!

Nattningen av småttingarna gick som en dans (tyvärr har Lillen redan vaknat av hostattacker och gråtit efter Mamman två gånger när hon försökt skriva det här) och även Bröderna Bus kom i säng tillslut fast det tog ett tag då de var så uppspelta...

Mamman pustar ut en sekund eller två innan det är dags att smyga ner i sängen. Det ska bli spännande att se vad morgondagen bjuder på för utmaningar! =)

"Carpe diem"

1 kommentar:

BP sa...

Grattis Millie!!! Vilken härlig dag och vilken bildkavalkad!!! Njuter... på jobbet;-)