tisdag 4 oktober 2011

Slippa (fängelse)Hålan är toppen

Igår kväll råkade Mamman liksom somna inne hos småbarnen. Vid niotiden vaknade hon till och bytte helt enkelt bara säng. Sov som en stock fram till midnatt då Lillen vaknade till, han somnade dock om ganska snart och Mamman likaså.

Åtminstone fram tills det började blåsa full storm på utsidan, det blåste så att det knakade och knäppte i de, över, femtio år gamla fönsterrutorna. Mamman trodde nästan att hon vilken sekund som helst skulle täckas av glassplitter!

Prick halvsju var Mamman i tvättstugan och då hon lämnade barnen hade hon redan startat sista omgången med tvätt, bäddat och diskat.

Istället för den sedvanliga morgonpromenaden bestämde sej Mamman idag för att promenera till affären och handla. Där stötte hon ihop med sin kära moder som undrade om hon ville följa med till Lilla Staden och Systers nya hus. Om Mamman ville! =) Så skönt att få slippa ifrån (fängelse)Hålan ett par timmar!

Huset låg fint i ett bostadsområde i utkanten av Lilla Staden. Det är visst meningen att både tak och fasad ska bytas ut nästa år. Just nu koncentrerar sej arbetet till insidan, de började i fredags...

...och har uppenbarligen bestämt sej för att riva ut och renovera...

...precis hela huset på en gång!!!

Mamman tog en tvåtimmarsdejt med en spackelspade. Det går snabbt att stå och spackla när man har trevligt sällskap! =)

Här skulle det nu suttit en bild av en enorm spindel som fanns i Systers källare, den var såpass stor så att till och med jag ryggade tillbaka en aning, men hon bedyrade mej att hon aldrig mer skulle titta i min blogg om jag satte in bilden så jag låter bli! Visst är jag snäll? (Det antar jag att du också tycker Sms:et?)

Ute i trädgården fanns det både plommon-, päron- och äppelträd (med jordens godaste äpplen på!).

Inne i Lilla Staden hann Mamman även med ett besök på apoteket för att fylla på sitt vitaminförråd innan färden gick vidare ut i djupa skogen och en smaskig macka med skagenröra på, tack så mycket kära mor.

Lagom till två hade Mamman släppt av Mamman utanför hennes tvättstuga (nästan) igen. Tack för en trevlig förmiddag älskade Syster och kära moder! ;)

1 kommentar:

BP sa...

Vilken stor kåk!!! Den ser gammal och gedigen ut, inget gispskivorbygge som nuförtiden. Bra köp. Men all renovering... suck. Men är man handy, inte har brådis och gillar det så...