söndag 16 oktober 2011

Andra bullar

Idag vaknade den Shannarianska familjen upp till ett strålande väder...

...och redan före klockan åtta var bulldegen på jäsning!

Medan bullarna jäste (i muffinsformar eftersom Mamman totalt glömt bort att ta reda på om det fanns några bullformar hemma) åt Mamman och ungarna frukost.

Efter frukosten blev det nybakade bullar i alla dess former (efter att Mamman försökt grädda dem i en kall ugn då någon söt liten pillerpelle stängt av värmen) med iskall mjölk. MUMS!

Efter att bullbaket var avklarat skrotade barnen omkring både inne och ute medan Mamman letade reda på köket, rastade snabeldraken en sväng och handlade lite innan det var dags att börja med maten.

Idag bestämde sej Mamman för att laga sin favoritmat, lövbiffgryta med färsk svamp, trots att hälften av ungarna protesterade vilt över att svampen hamnade i grytan. Efter att de pillat bort svamparna så åt de ändå med god aptit och någon gång när de är vuxna så kommer de inse att smaken av svampen finns i hela grytan ändå! ;)

Efter att återigen letat fram det så kallade köket så gick Mamman ut en stund med alla barnen och lekte på gården tills Farfar och Farmor Britt dök upp med paket och tårtor till födelsedagsbarnen.

En till Snotti...

...och en till Snufflan! =)

"Kom ihåg att alla leksakerna är mina, även om de hamnar på någon annans bit!!!"

"Jag ska skära ut ballerinan!"

Efter fikat försvann den nyblivna fyraåringen till sin söta kompis längre ner på gatan, Stora Brorsans kompis for hem och den blivande sexåringen försvann ut tillsammans med granntösen (som flyttat till andra sidan jordklotet, två hus längre ner på gatan). Mamman och Pappan gick ut med Lilleman, sjuåringen smet ut och cyklade och Tonåringen njöt av att kunna spela in sej själv då hon sjunger utan en massa (underliga) bakgrundsljud.

Vid sextiden kom Minibatman och hans mamma med paket och även de hann få lite tårta och nybakade bullar innan kvällen kom.

Innan klockan var åtta så hade alla de fyra små sötnosarna hälsat på John Blund och Mamman har haft det lugnt och skönt efter en dag som gått i 200 km/h.

1 kommentar:

BP sa...

Vilka tårtor!!! De är ju rena konstverk - made with love!!!
Du vet ju hur mycket jag gillar sötsaker, men ärligt talat så såg dina bullar riktigt smaskiga ut. Kände t o m doften:-)
Ja å vilka ungar du har:-)))) Å vilken toppen morsa dom har, hoppas verkligen att de inser det vilket klipp dom gjort!!!