söndag 30 oktober 2011

Ett litet andningshål

Idag var Pappan och farmoren här. Pappan var snäll och lånade ut sin (nytankade) bil till Mamman och Tonåringen så att de kunde få dra till Stora Staden en sväng. Han var till och med så snäll så att han gav Tonåringen ett bidrag på 200 spänn som hjälp till ett par nya brallor.

Mamman började med att gå upp klockan sex (eftersom klockan inte ställt om sej själv under natten som den brukar) och börja tvätta... =) När det var dags att hänga upp den sista maskinen (då klockan slog tio) så ropade Mamman efter Tonåringen, men Tonåringen bara skrattade och hävdade att hon satt fast.

Naturligtvis blev Mamman fundersam på vad dottern pysslade med den här gången så hon tog med sej kameran och tassade in i barnens rum...

Där satt Tonåringen nedkrupen i en låda, ditlockad av Lillasyster... Påstod hon i alla fall! ;)

Mamman drog loss henne, tvingade ner henne i tvättstugan och fick henne till att vika tvätt innan de satte sej i bilen och drog iväg mot friheten! =D

Efter att Mamman skaffat lite förnödenheter i form av blöjor och välling så blev det skor, jeans, linne och en grön "pippitröja" till tonårsdottern, mysbyxor till grabbarna och en present från tomtenissarna (som fick Lillans nappar) till Snufflis innehållande en blus, en pyjamas och en jättefin klänning till jul (Mamman älskar REA).

Det var så härligt att få komma från Hålan en stund, få andas lite, hämta nya krafter, men det mysigaste av allt var att få prata och skratta ihop med Tonåringen i ett par timmar! =D

När vi kom hem höll Pappan på att steka pannkakor till mina och andras ungar och sen ställde han sej och fixade en smaskig kycklingsallad till de vuxna. Efter matintaget så diskade han och sen fixade han så att soporna kom ut och tvätten upp! =) Farmoren hade varit ute och lekt med de små hela förmiddagen.

Allt Mamman gjorde under kvällen var att duscha fyra söta små barn, klippa Bröderna Bus (som tyvärr inte vill ha sina söta lockar hängande i ögonen) och lägga de fyra små trollen efter att farmoren gett dem kvällsmat och Pappan fixat välling. =)

Nu sover de små busarna gott, de stora busarna lär sitta uppe länge till (det är ju lov) och Mamman önskar cybervärlden en God Natt! =)

1 kommentar:

BP sa...

Kul att Pappan börjar bli "värdefull". Bra, hoppas han gör om det - minst ett par gånger i veckan typ;-)
Klippningen av killarna blev succé tycker jag. Fortsätt med J;-)
en härlig "lat" dag för sig Shannara. Hoppas du får fler sådana!!!