måndag 10 oktober 2011

Det borde vara förbjudet ;)

Hur kan man komma på att lägga en skolfotografering på en måndag? Det borde vara förbjudet att lägga några som helst aktiviteter utöver det vanliga på en måndag i alla lägen! ;)


Måndagmorgon - Alla verkar totalt utslagna och helt ointresserade av att klä sej och äta. Mamman lyckas samla barnen i köket en halvtimme innan de ska gå och motvilligt börjar deras händer lyfta smörgåsen mot hålet i ansiktet och käkarna rör sej upp och ner i ultrarapid.

Frukosten avklarad, tio minuter kvar tills alla måste gå. Mamman slänger sej in i duschen, hoppar ut, ren och fin, efter tre minuter och skickar tre gossar till skolan.

Sen är det dags att få i ordning de små. Mamman trasslar på sej sina underkläder, dyker in i barnens garderob och drar fram kläderna till fotograferingen. Det visar sej då att söta lilla Snufflan redan använt sina nya tights, skitat ner dem och tryckt tillbaka dem in i garderoben... GAH! Dessutom visade det sej att Mamman liksom glömt bort att Lilleman kanske kunde behöva ha något annorlunda på sej och inte bara samma kläder som han går i varje dag.

Mamman vaknade i alla fall till ordentligt då hon med en hand letade kläder och med den andra borstade Snufflans hår. I år var det inte vovveöron som gällde, utan nu skulle det vara en hästsvans och tack och lov visade det sej att en hästsvans i hennes värld var det samma som en hästsvans i Mammans värld.

Nåväl, fem minuter efter vi skulle varit nere på förskolan så hade Lillan sin nya rosa klänning, ett par svarta nittights och rosa hästsvans och Lillen hade en skjorta efter Sexåringen samt ett par halvslitna jeans som har hängt med ända sedan Stora Brorsans tid som "dagisgrabb". Vi äntrade "dagisgården" samtidigt som fotografen kom... *pust* =)

Mamman lämnade sina älsklingar och travade sedan hem för att ta itu med hushållet och se till att det finns mat som barnen kan värma på ikväll.

Knappt hann hon sätta sej framför datorn innan dörren öppnas och Lillan sticker in huvudet...

"Mamma, jag fryser!"
"Men, hur kom du hem? Släppte fröken ut dej?"
"Ja, min fröken är snäll!"
"Kom, jag följer med dej tillbaka. Det finns både fleecejacka, fleecebyxor och en mössa i din ryggsäck vännen."

När vi kom ner tog "fröken" med sej Lillan in för att klä henne. Det visade sej att Snufflis trodde att vi glömt väskan hemma och då kan det vara praktiskt att på granne med förskolan! =)

Dags att göra någon nytta innan det är dags att ta sej till jobbet och friska upp minnet innan det är dags för allvaret... ;) Det är väl som att cykla antar jag... =)

2 kommentarer:

eileeninmd sa...

Gorgeous and colorful sky!

BP sa...

Dina himlar är absolut kanoooon!!!
Å under morgonen hade du ju som vanligt järnkoll!!! Hoppas du har samma koll på jobbet. Måste kännas "annorlunda" att arbeta igen eller... Berätta någon gång vad du gör och om hur många timmar du jobbar.
Lycka till iaf!!!