söndag 23 oktober 2011

Helga vilodagen?

Eftersom småbarnens farmor liksom inte fattade vinken igår när jag försökte röka ut henne så råkade hon bli kvar hela natten! ;) Vilket innebär att Mamman fick ligga i sängen till 08,20 denna morgon och bara lyssna på ungarna som mysade med farmor vid frukostbordet.

När så klockan var halvtio så satt Mamman i köket och tuggade på en macka då det plötsligt slog henne att hon skulle ha börjat tvätta klockan sju! GAH... Ungarna rev ihop all tvätt, Mamman delade upp den och de tre Grabbarna Grus gick ner och körde igång de första två tvättarna innan de försvann iväg på äventyr.

Under tiden gjorde solen sitt bästa för att jaga bort den tunga grå massan som täckte skyarna...

Strax före elva blev Mamman påmind om att sexåringen skulle på kalas i gympasalen, tack och lov att hon alltid har en påse med små presenter i en garderob så hon kunde välja ut två saker och snabbt slå in dem. Sen började jakten på de försvunna barnen! Tillslut hittade Mamman dem uppkrupna i samma träd som under gårdagen och kunde överlämna sexåringen i kompisens händer. =)

Lagom till att Mamman skulle gå hem så började solen vinna mark och väl hemma så hittade Mamman Tonåringen i tvättstugan där hon startade maskinomgång nummer två och farmor fanns i lekparken med de två minsta busungarna.

Mamman tog tillfället i akt och plockade ur det värsta ur bilen och packade upp ungefär ett ton kläder ifrån den eftersom bärgningsbilen kommer och hämtar "bilen som gud glömde" imorgon innan Mamman knatar iväg till jobbet!

När ungefär halva dagen gått så tog Mamman med de små trollen till affären och handlade medan farmoren och sjuåringen hämtade sexåringen på kalaset. =)

Efter vägen till affären växer det nyponbuskar och av någon anledning så fascineras alltid barnen av dem, från våren till vintern. Mamman gillar dem också, de är tacksamma fotograferingsobjekt!

Resten av dagen tillbringades med att äta, diska, tvätta och vara ute mera... Bäst att passa på när det är plusgrader och eftersom solen tillslut segrade blev det riktigt skönt ute. =)


Ikväll är det tidig kväll som gäller. De små somnade strax efter sex och mellangrabbarn ligger i sängarna och "bråkar" nu. Även de stora ska få lägga sej i rimlig tid och Mamman lovar att ligga i sin säng senast 22,00!

En ny vecka och nya utmaningar ligger framför oss. En vecka då Goa K:s två småtroll (på sju och sex år) ska bo här några dagar eftersom K ska in och opereras, Mamman ska hinna jobba, gå på fyraårskoll på BVC med Snufflan, besöka sjukhusets smärtcentrum (i Stora Staden) för sin egen del, vara på IUP-samtal med Stora Brorsan, hoppas på att bilen blir lagad utan att Mamman ruineras och försöka låna sej en bil för resan till Stora Staden (och därtill alla vanliga sysslor såsom tvätt, städ, matlagning och myyys)!

1 kommentar:

BP sa...

Vilka absoluta höjdarbilder Shannara. Å texten = skildringen av din dag var det då inget fel på heller. vilken blogg du har!!! vilket ork!!1