måndag 10 oktober 2011

Universums absolut BÄSTA!

Jag har världens duktigaste barn!
Jag har jordens gulligaste kids!
Jag har universums bästa trollungar!

Fast det vet väl alla redan? De brås ju på världens bästa mej! ;)

Nåväl, efter att ha avklarat sin första arbetsdag på SJU år (visserligen anser jag att det är mer än ett arbete att gå hemma föräldraledig också, men ni förstår vad jag menar va?) och konstaterat att hon behöver ett par bättre skor för att skona benet (som just nu värker så in i bomben) så vandrade Mamman hemåt.

När hon klev innanför dörren luktade det mat och när hon kom in i köket kunde hon sätta sej till dukat bord tillsammans med alla ungar som väntade på Mamman. Tonåringen hade stekt ägg, kokat ägg, värmt vita bönor i tomatsås, rostat bröd och gjort äppelklyftor stekta i sirap och kanel till kvällsmat!!! Stora Brorsan hade bytt Lillebrors blöja och hade så bråttom med att stolt berätta det så att han snubblade på orden. Sjuåringen hade gjort en av sina läxor och Lillan hade blivit duschad.

Mamman käkade, fixade välling (under tiden bytte Tonåringen blöja på Lillen och satte på honom pyjamas utan att någon bad henne!!!) och fick de fyra små i säng knappt en timme efter hon kommit hem. Sen hade småbarnen tusenmiljoner saker att säga, tillslut började Mamman fundera på om hon skulle behöva tejpa igen pratkvarnen på dem alla fyra... ;)

Att det sen tog en timme för Mamman att röja köket och hitta hallen gör absolut ingenting! =) Det gjorde hon med glädje!!! (Och med Tonåringen som "titta-på-och-prata-skavsår-i-örat-sällskap.)

Stolt Storebror visar upp Lillebrors nya filt som han sytt på slöjden. Lillebror somnade gott med den i sängen nu ikväll. =)

När så köket tittat fram bland stekpannor, tallrikar (disken får vänta till imorgon), papper och äggskal så stegade Mamman ut med soporna...

...och fick sällskap av räven som tiggde macka. Tyvärr så hade inte Mamman någon mat till övers nu ikväll. =(

Nu kallar sängen på Mamman, ska bli så skönt att få lägga sej ner och blunda. Sov Gott alla godingar därute i cybervärlden!

1 kommentar:

BP sa...

Blir faktiskt nästan rörd över det här inlägget!!! Vilka ungar du har, att dom tar så mycket ansvar är nästan otroligt. Vilken uppfostran!!! Hoppas nu bara att det håller i sig. Tycker speciellt att J är fantastisk! Ja vilka underbara ungar, dom kan du verkligen vara stolt över!