söndag 9 oktober 2011

I morgon är det dags

Ytterligare en dag som började i arla morgonstund... Alldeles för tidigt för att det ska vara nyttigt på en söndag! ;)


Mamman är inte förtjust i kylan som hösten kommer med, men morgon efter morgon utspelas ett skådespel utan dess like utanför fönstret precis vid Mammans säng. Idag var det dock inte särskilt trevligt att tassa ut på balkongen i bara nattsärken och fotografera, termometern visade minus och hela världen var frostvit.

Dagen har sedan tillbringats till viss del i tvättstugan, till en liten del utomhus (isigt regn och en doft av snö i luften lockade inte till maratonlek precis) och till stor del med att "shoppa" på vinden. Mamman kan konstatera att barnen ( i klädväg) är väl rustade inför vintern. Lilleman skulle dock behöva ett par gummistövlar och sedan fattas det vinterskor till de två äldsta ungarna.

Min kära syster och Minibatman har ätit middag (smaskig ytterfilé, pommes och bearnaissås) hos oss och sen hållit oss sällskap ett par timmar under dagen.

Efter en badbataljon, ett par duschar och en tvär unge sover nu äntligen de fyra små och Mamman sitter här och laddar inför morgondagen.

I morgon ändras det om en del i det Shannarianska livet. Mamman börjar jobba (det har hon inte gjort sen 2004)! Två kvällar i veckan kommer Tonåringen och Stora Brorsan hämta sina syskon på fritids och förskola vid sex och ta hand om dem i en och en halv timme
(detta höjer månadspengen avsevärt till deras lycka) eftersom Mamman jobbar kväll. Dessutom är det skolfotografering för de två yngsta i morgon...

2 kommentarer:

BP sa...

Helt bortsett från underbara bilder så är jag förstummad, vilket jag sällan är. Du ska jobba kväll - heltid eller deltid - med vaddå. Herregud, vilken omställning. Men det ska bli kul att läsa om dina äventyr på jobbet å roligt att barnens veckopeng höjdes. Det är dom väl värda om dom ställer upp. Smart drag Shannara!!!
Lycka till och kram!!!

Anonym sa...

Lycka till med jobbstart!
Det blir en omställning.
Vad jobbar du med?
Sandra