tisdag 1 november 2011

Var försvann bromsen?

Idag är Mamman arg, sur, ledsen... År 2011 kan fara och flyga! =(

För att ta det hela från början...

Mammans minne fungerade bättre när hon denna morgon (efter en natt med två sparkande ungar i sängen på grund av värk i benen) vaknade. Hon kissade i burk******, knatade ner till läkarstation och lät vampyr... ehrm... sköterskan plocka henne på ett x antal rör med blod och informerades om att hennes blodsocker var alldeles utmärkt.


När hon vandrat hem till alla sina gosiga barn igen, genom den gråtrista hösten, så konstaterade hon att lite pyssel kunde vara kul. Sagt och gjort, papper, saxar, lim och diverse annat hittade fram på bordet och fyra små söta troll placerade sej runtom.




Det värsta av allt var att alla snart tröttnat och plötsligt låg ett hav av konfetti utspritt över hela köksgolvet i stora drivor och de större pappersarken satt limmade på bordet. Mitt i all denna röran började Mamman mobil ringa, det var verkstaden som meddelade att de fått igång bilen, men att den går lite illa. Kanon, tänkte Mamman och hade snart fixat så att hennes älskade pappa (via kära modern) kunde köra henne till verkstaden och hämta bilen.

Strax före pappsen slutade jobba så gick Mamman och handlade, tänkte slå två flugor i en smäll, efter att ha sagt till barnen att hon skulle vara hemma om en timme ungefär. Färden till verkstaden gick smidigt, när de var framme så gick Mamman in och betalade över sju papp för arbete och delar, sedan gick hon ut, tog sina matvaror, stoppade dem i bilen och vinkade hejdå till pappsen. Därefter satte hon sej i bilen, som inte ville starta förrän på tredje försöket med hjälp av idel pumpningar på gasen. När bilen väl startat gick den som en kratta, ojämnt och obeskrivbart kasst. Nåväl, Mamman la i backen och började backa, ser i backspegeln hur ett yngre par promenerar förbi bakom bilen och bromsar... MEN bromsarna fungerade inte, tack och lov vet Mamman hur man använder handbromsen och den funkade i alla fall!

Arg som ett bi stövlade Mamman in till kundtjänst och förklarade lugnt att bilen inte har några bromsar. Tyvärr så är Mamman lite av en mes och trots att många tror att Mamman är duktig på att prata för sej så är hon inte det (om det inte gäller hennes sex små ögonstenar), hon blir bara osäker. =(

Bilreparatören, på märkesverkstaden, följde med ut, kollade under motorhuven och konstaterade att en slang var lös(?!). Han fixade det och startade bilen genom samma procedur som Mamman utfört tidigare. Mamman frågade ett flertal gånger hur det kan vara möjligt att bilen ska gå så mycket sämre nu än innan den blev stående och fick hela tiden till svar att allt skulle bero på kamkedjan. Mamman har fortfarande inte förlikat sej med det, det är något annat som spökar, något som de ställt till med på verkstaden!

Mamman gjorde ett nytt försök att bege sej av hem till barnen, men tji fick hon, bromsarna la av igen. Verkstadsgubben kom ut och provade för att konstatera att bilen inte byggde upp nog med vakuum. Även detta skyllde han på kedjan... Hmmm...

Inte ens i detta läge erbjöds Mamman en lånebil så att hon kunde komma hem till sina barn utan hon fick själv be om det. Då tittar dessa sega människor (de betedde sej som om de tröttnat totalt på sina arbeten) på varann och den ena säger till den andra att de inte har någon automat inne. Men HALLÅ, bara för att Mammans bil råkar vara en automat så innebär väl inte det per automatik att Mamman inte kan köra en manuellt växlad bil eller!?

Tillslut tog sej Mamman därifrån i en lånebil, allmänt stressad över det faktum att hon nu varit hemifrån i över två timmar och barnen inte fått någon mat än, dessutom skulle Tonåringen strax köras in till Lilla Staden. Mamman beslutade att ta en kort omväg för att handla med McDonaldsmat till sej själv, Pappan (som slutat jobbet tidigare för att kunna köra Tonåringen till festen och vid det här laget var på väg till Hålan) och alla små söta barn.

Hemma hade tillvaron totalt vänts upp och ner, men barnen var i alla fall glada och nöjda. =) Efter ett stressanfall och en brännblåsa orsakad av plattången så fick Tonåringen pizzapengar av Pappan och skjuts in till Lilla Staden. Kvar hemma var Mamman, en bunt ungar, ett upp- och nedvänt barnrum och en bokhylla tömd på böcker. Bara att kavla upp ärmarna och försöka återställa ordningen.

När så klockan slagit sju och Mamman skulle duka fram kvällsfika så slog det henne att matkassarna stod kvar i bilen, på parkeringen, borta i Åmål! Mamman var vid det här laget på randen till hysterisk... Nu kunde inget mer gå fel eller?

Mamman utfodrade barnen med havregryn, socker och den sista mjölken, fixade välling åt småttingarna och försökte få dem i säng. Under tiden var Pappan så snäll och for de cirka fyra och en halv milen till verkstaden för att hämta hem matkassarna.

Tyvärr så verkar något av de små busfröna tro att Lillan är fakir för när hon sedan kröp ner i sängen, efter att ha kommit i nattsärken, började hon skrika och Mamman fick plocka nålar från hennes rumpa och hand, sängen var nämligen full av de nålar som Sexåringen fått i födelsedagspresent av farmor tillsammans med en massa andra pysselgrejer.

Jaja, den här skitdagen är snart slut, Mamman har precis slappat framför House och ungarna la sej snällt innan det började. Nu ska bara klockan bli elva så att Mamman kan fara in till Lilla staden och hämta upp Tonåringen (och hoppas att inget hemskt inträffar innan hon ligger tryggt i sin säng).

Mamman har i alla fall bra blodsocker och det var åtminstone inte fel på tändspolarna den här gången! ;) Dessutom har hon jordens absolut duktigaste och mest underbara ungar... Så länge de finns vid hennes sida så kan resten av världen rasa samman!

Dessutom sparar hon ytterligare pengar den närmaste månaden då hon inte behöver tanka ("Always look on the bright side of life..."). Nu är det bara för Mamman att hoppas på att tomten tycker hon har varit snäll i år så att hon kan få ett bidrag till ny klädsel till soffan! ;)

2 kommentarer:

BP sa...

Vilken total skitdag - från början till slut. Fy Shannara å ändå orkar du att lägga upp ett inlägg som jag läste från topp till tå om man säger så.
Å Åmål - F****g håla borde du ju inte satt din fot i;-)
7 papp och ingen fungerade bil är inte bara underkänt, det är ett dåligt skämt. Stå på dig och använd en icke märkesverkstad nästa gång. Halva priset å bilden går.
Åsså ska jag inte var elak, men jag minns min kommentar till din fina vita soffa. Självklart så tänker jag inte strö salt i såren på dig;-)
Sov gott nu!!!

Karin sa...

Stackare, vilket skitdag! Hoppas dagen idag onsdag varit bättre!