lördag 15 oktober 2011

Fotoskattjakt

Förutom att Mamman varit tvungen att fixa det där vanliga med disk, plock och mat (underbart smart drag att koka två skinkstekar häromdagen, bara att plocka fram den som låg i kylen, skära upp och servera med mos, körsbärstomater och lite annat småplock såsom kallrökt lax =) ).

Ungarna har skött sej perfekt! Minibatman, Snotti och Snufflan har tillbringat större delen av dagen ute med att leka draktämjare, Stora Brorsan har haft kompis här hela dagen (som ska sova över) och även de har tillbringat massor av tid utomhus. Tonåringen har softat och även hon varit ute en stund alldeles frivilligt, Sjuåringen har lekt med söta granntösen, både inne och ute och Lilleman har hjälpt Mamman att diska innan hon släpade med honom ut.

Pappan till de stora ungarna var här i flera timmar och hann med att umgås både med sina barn, busa lite med de små, käka mat och hålla mej lite sällskap. En tur till affären hanns med så att ungarna fick lördagsgodis och tidningar (tack för tidningarna mormor hälsar de).


"Titta mamma, vad många skatter jag hittar! Kan vi inte gå på en sådan där fotojakt mamma? Du vet när vi hittar saker som du måste ta kort på???"
"Visst kan vi det! Ska vi gå till Lillskogen?"
"JAAA!" skrek båda de små trollen i kör...
Sagt och gjort...

"Itta mamma, itta tollpjö ja."
"Hittade du ett trollspö? Ska vi ta kort på det?"

Förutom trollspöt så utmanade barnen Mamman med en massa härliga saker att försöka fotografera på bästa vis. En härlig promenad blev det också!








När solen sakta gick ner så gick Mamman och små barnen in. I samma veva kom Pappan, Syrran och hennes gubbe hit. Maten räckte även till dem. =)

Kvällsmat, dusch av samtliga små barn och mys hanns med innan klockan slagit åtta och halvnio sov de gott!

Nu sitter Mamman här med ett glas vitt, skriver och läser lite bloggar. Snart ska hon gå och få tyst på de tre stora barnen som befinner sej i lägenheten och sen hoppas hon på att få lite nack- och axelmassage av Pappan innan det blir sängen. Det är en lååång dag som väntar imorgon!

2 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Låter som en helt underbar höstdag!
Hoppas din söndag blir lika härlig!

BP sa...

Toppen dag med andra ord! Kul att ungarna är så förtjusta i fotografering. Det ska böjas i tid, utmärkt:-)