onsdag 12 oktober 2011

För alltid och tusen år

19,23
Mamman snubblar in i hallen med diverse olika saker packade i händer, under armar och i kassar. Efter att ha brakat in i garderoben och släppt hälften av grejerna på golvet återfår Mamman balansen och tittar sej omkring efter en plats att sätta ner fötterna på. Det finns ingen! Golvet är belamrat av väskor, skor och kläder.

Efter att Mamman, likt en bulldozer, banat väg genom hallen äntrar hon köket. Där får hon en smärre chock. Barnen verkar ha haft matkrig! Åt vilket håll Mamman är tittar så finns pasta och köttfärssås. På bordet står dessutom alla tallrikar, grytor glas OCH kylvaror kvar.

Mamman börjar plocka in kylvarorna, men hinner inte långt innan barnen har upptäckt att hon kommit hem och levererar en styck Lillebror som stinker poop till henne.

Ett blöjbyte senare är Lillen nöjd, men då har sexåringen börjat tjuta som en mistlur och Lillan vägrar flytta sej från tv:n (vem satte egentligen på tv:n, den var inte på nyss).

19,39
Mamman börjar leta reda på sitt kök samtidigt som hon försöker få tripp, trapp och trull att byta om till nattsvid. Det blir ett evigt springande mellan köket, badrummet och vardagsrummet... Tur det så att Mamman får lite vardagsmotion (vilket kan behövas då hennes "arbetsuniform", som redan för sju år sen var aningens tajt, legat i garderoben och krympt flera storlekar och förvandlar barbamamman till en röd Michellingubbe var gång hon ska gå till jobbet).

19,45
Mamman stänger av tv:n under vilda protester och hotar med indragen långkväll på fredag om inte Bröderna Bus byter om NU! Sen fortsätter hon krypa runt på köksgolvet (ajaj, stackars ben) och plocka kritor som ligger fint begravna under kötfärsklumpar blandat med makaroner, tvättlappar och ritpapper.

20,02
Mamman har hittat köket och lyckats trycka in vällingen i micron. På den dryga minuten det tar för vällingen att bli klar lyckas hon sedan hänga upp jackor och väskor, plocka rätt på mössor och vantar samt få upp alla skor på skostället.

20,07
De två små barnen placeras i sina sängar och Mamman berättar en saga. Sen börjar underhållningen! Lillen vill inte alls sova och krånglar en bra stund i sängen samtidigt som Tonåringen kliver in i duschen vägg i vägg med barnens rum och börjar sjunga på maxvolym. I köket råder full kalabalik då Bröderna Bus inte kan samsas om vem som ska rosta brödet och vem som ska ta fram smöret.

20,19
Tonåringen står i hallen och skriker åt sin sjuåriga bror för att han tittar på henne när hon borstar håret, Stora Brorsan rusar runt och låter som en kulspruta och Sexåringen ligger under Lillebrors säng och gråter (av trötthet antar Mamman eftersom han påstår att ingenting är fel) samtidigt, mitt i allt tumult, så slocknar de två små trollen sött i sina sängar.

20,22
Mamman käkar rostat bröd med mellanpojkarna och kollar hur dagen har varit. Därefter tandborstning och massa gosiga pussar och kramar.

20,42
Grabbarna tassar i säng och ligger sedan där och fnittrar, viskar och busar. Mamman hinner säga åt dem att vara tysta både två och tre gånger.

20,57
Äntligen TYSTNAD!

Ursäkta mej, chefen, skulle jag få kunna jobba lite mer? Du förstår... Jag behöver semester! ;)

Trots det totala kaoset som väntade Mamman när hon kom hem idag så är hon stolt över sina ungar. De stora har hämtat hem barnen, Tonåringen har varit ute med de små, Stora Brorsan har lagat mat och alla barn var glada och hela när Mamman kom hem! Älskar er till universums slut och tillbaka för alltid och tusen år! ;)

1 kommentar:

BP sa...

Du ger ordet multitasking en helt annan dimension:-)))
Herregud!!!!