lördag 8 oktober 2011

Fullt ös medvetslös!

Lätt förvirrad vaknade Mamman upp till "Hey hey you you I don't like your girlfriend..." klockan sju och undrade vad sjutton klockan ringde på en lördag för. Sen mindes hon, Tonåringen och Stora Brorsan skulle ju åka med Tonår till Boda Borg idag och tio i åtta skulle en av de gulliga ledarna hämta upp dem här ute på parkeringen eftersom Mammans bil är trasig (och kommer så förbli en lååång tid framöver, det spar ju bensin i alla fall ;) ).

Mamman klev upp, väckte de två stora ungarna och packade ner frukt, tunnbrödsrullar, en varsin chokladbit och lite juice i en ryggsäck samt stack till dem pengar till inträde och mat innan hon pussade dem hejdå och smög mot sängen. Precis när hon skulle krypa ner så hörs ett glatt "Hej Mamma" bakom hennes rygg, ett "God Morgon Mamma" från soffan, en spolning på badrummet följt av "Får vi spela Mamma?" och Lilleman slog upp ögonen, log och kröp in i Mammans famn... Det var den sömnen det! Underbara älsklingar, tänk om de kunde vara lika mosigt glada längre än tio minuter innan kaoset lägrar sej över hemmet! ;)

Efter ett par flaskor välling och några tunnbröd så lyckades i alla fall Mamman locka med sej ett par små kalla troll ner i sängen för att mysa lite. Morgonmys!

Vid lunch kom I och O (goa K:s ungar) hit för att leka med busungarna här och sen var det full fart, ett totalt glädjerus av ungar som inte gick att stoppa - Som inte Mamman ville stoppa!

Först blev det bak för alla som ville delta. En pajform smordes...

...pajdeg och...

...chokladbullesmet fixades.

"Ajja bajja, itte ta allååånnna än... SSSEN!"

"Gissa vad jag har bakom ryggen då?"

Somliga ville inte kladda ner händerna utan försökte fixa smuldeg med kniv och gaffel, det gick nästan bra. ;)

Rulla chokladbullar gick som en dans.

Chokladkorvar går också att äta. =)

Den dubbla smeten var slut på tre minuter blankt! =D

Busungen nummer ett valde att fördriva tiden framför wii-fit då de andra bakade!

När man har bakat ska det diskas. "Ällpa dej ja mamma!"

När sen köket grävts fram, lunch intagits och köket röjts ytterligare en gång så tvingade Mamman ut alla sex ungarna och inte en enda sur min fick hon för det! I hela två timmar cyklades, gungades, grävdes, sprangs och klättrades det!












Tillslut började dock kylan få överhanden och det sög i fikatarmen så då var det bara att gå in. Efter fikat åkte två godingar hem till sin pappa (där de är varannan vecka) och Mammans bus pustade ut en stund framför tv:n innan det blev mer mat och sängen.

Nu ska Mamman käka kräftor, äta vitlöksbaguette och vänta på sina stora älsklingar som hon hoppas har haft en alldeles underbart härlig dag!

2 kommentarer:

BP sa...

Säger bara en enda sak: JAG BEUNDRAR DIG!!! Dert räcker väl:-))) Kram!

♥TrollMorsan♥ Mamma till 11 Troll♥ sa...

Vilken otrolig dag du haft!! Underbart att höra!

Kram till dig och din familj!