måndag 13 september 2010

Test av nya skorna

ÄNTLIGEN en måndag då alla barn är i skolan, regnet inte öser ner och Mamman inte har några akuta måsten att ta itu med direkt efter avlämning av barn på diverse olika ställen. Dags att testa de nya skorna och börja få upp flåset lite. Perfekt tänkte Mamman så hon klev upp denna tidiga morgon.

Hon hann att vara vaken i ungefär fem minuter då hon hörde något i köket, dit någon (som vanligt Ingen) hade lämnat grinden öppen och gick dit lagom till att se Lillen försöka klättra upp på bänken, halka med handen och falla. Mamman slängde sej likt värsta fotbollsmålvakten och hann fånga barnet precis innan han slog skallen i golvet och på kuppen vred hon sitt knä som svullnade upp strax ovanför knäskålen. Typiskt, men skam den som ger sej, Mamman SKULLE ut och gå!

Morgonluften var frisk och molntäcket sprack upp. Tranorna kom i oräkneligt antal över himlen, flock efter flock, gällt trumpetande fram och tillbaka. Lilleman somnade gott av guppandet och vaggandet (och sover fortfarande trots att klockan snart är tolv =O ).

Eftersom Mamman ville få upp flåset så fanns det inte tid att stanna och ta foton, men är man fotostörd så är man och jag lovar, det är inte helt lätt att gå och fotografera samtidigt! =)

Men så plötsligt fick Mamman syn på något... Något som hon var tvungen att stanna och fotografera... För att sen plocka!

Den Stolta Fjällskivlingen, svamparnas Rolls Royce, plockades naturligtvis med hem och ska snart hamna på min lunchmacka! Mums!

Nu är det svåraste gjort, att komma igång att gå... Då är det bara att hålla andan och disciplinen uppe! ;) (och ungarna friska)

1 kommentar:

BP sa...

Blir riktigt glad när jag ser dina fina bilder, speciellt då det regnar här hos oss, å kallt är det också. Fjällskivling har jag aldrig ätit men vacker är den. Du verkar kunna allt t o m svampar.
Å du, lycka till med gåendet:-)