lördag 25 september 2010

Två fjortisar på prov


Ännu en livlig dag, fylld av stöniga barn och katter, har nåt sitt slut och kvällens nattning av de små var allt annat än lugn, den var galen. Skrik, spring och bråk i över en timme, men nu har lugnet bland de små äntligen lägrat sej. Bara fyra stora troll uppe.

Hela dagen har det varit riktigt höstrusk ute, kallt, blåsigt och hällregn utan uppehåll precis hela tiden vilket innebar att besöket på mârten i Lilla staden blev inställd. Antar att det och ett överskott av energi efter en dags stillasittande inomhus var en stor bidragande orsak till det kaos som blev min kväll.

Sitter nu här och lyssnar på knapprandet från datorn ifrån elvaåringarnas spelande och fnittret från trettonåringarna som leker fjortisar eftersom "alla måste ju testa på hur det är att vara fjortis någon gång!".

När jag var yngre (ehrm ;) ) så var en fjortis en äldre person (mellan 15-18) som var barnslig och umgicks uteslutande med yngre tonåringar. Numera är det en sorts livsstil att vara fjortis, något man börjar med redan i elvaårsåldern. Helt uppenbart så är det dessa fjortisar som är de "populära" tjejerna på skolan och det är de som får alla snygga pojkar.

En fjortis krämar på sej ett ton brunkräm och målar läpparna med idominsalva, de sminkar sej rejält runt ögonen och plutar så mycket de orkar med läpparna. Är man en riktigt extrem fjortis så målar man kattnos och morrhår i fejset också.

En helt ny värld för mej trots att "problemen", fnittret och kärlekspirret är detsamma som förr. =)

Flickorna har som sagt var lekt fjortisar idag och sminkat sej därefter, lånat min kamera och bränt av närmare hundra foton på sej själva i fjortisstil!



Snygga? Eh... nja... Visst är de alltid fina, men jag tycker det ser ut som de ska på maskerad!

1 kommentar:

BP sa...

Sa du maskerad...;-) Du börjar bli gammal. Men herregud vilka vackra ögon din "fjortis" har. Å jag verkar lida av Alzheimer XXL - men hade inte dottern mörkare hår förr. Nja, måste vara en synvila;-)