fredag 3 september 2010

Viktiga existentiella frågor

Ännu en morgon avklarad och Mamman lever fortfarande! ;)

Hur kommer det sej att allt händer på morgonen? Hur kommer det sej att man är klar i tid då man går upp sent, men inte om man går upp tidigt? Viktiga existentiella frågor. ;)

Mamman klev upp strax efter sex denna morgon, eller ja, kroppen klev i alla fall upp då. Vad kroppen inte kom ihåg var att Mamman på natten varit uppe och bytt på en genomkissad gosse och lämnat blöja, sängkläder och pyjamas på golvet bredvid sängen.

Mamman hasade sej fram till sängkanten, satte ner ena foten i blöjan som låg där och den andra i en kletig hårboll (som borde heta hårkorv). Vad kroppen mindes ännu mindre var nämligen att en katt någon gång under natten kräkts. Urk... What a lovely start of the day!!!

Nåväl, efter en sådan start kan väl inte mycket mer bli knasigt?

Haltande på sina kladdiga fötter begav sej Mamman mot duschen och då står plötsligt tonåringens kompis i hallen. Tur att hon inte har pojkvänner i hallen sex på morgonen i alla fall... ;)

Efter att tonåringarna gått till bussen satte alla andra sej till bords. Sen hände liksom allt på en gång... Mamman såg tillvaron som om hon befann sej i mitten av en tornado och lika snabbt som alla satte sej till bords, lika snabbt var de borta. Kvar satt Mamman med ett halvt glas mjölk, ett bord som barnen använt som målarduk (färgen de använde var jordgubbssylt, yoghurt av två olika smaker och apelsinskal), ett golv halkigt av smör och en tomt stirrande blick. Vad hände?

Mamman dukade bort och förflyttade sej ut i vardagsrummet för att jaga på ungarna så att de klädde sej innan de fastnade vid tv:n. Det var då hon märkte att hennes små trollungar har kontrakt med företaget "Oljade Blixtar AB".

På blott två röda hade en hel rulle soppåsar draperat vardagsrummet, en ny tvålflaska byggt en inomhushalkbana i hallen och tre tandborstar tryckts ner i kattlådan. Vem som gjorde det? Ingen, tydligen. Mamman skulle hemskt gärna vilja ha tag på denna Ingen som hela tiden ställer till det här hemma!

Tur att sexåringen valde att gå själv till skolan för när vi skulle gå så vägrade Lillan sätta på sej annat än shorts och Lillen har tydligen bara EN strumpa. Inte EN som i en strumpa framme eller en strumpa i varje par, utan EN som i en enda strumpa. Hans låda är länsad och det finns inte ett spår av var strumporna numer kan befinna sej.

Tack gode Gud att det är FREDAG!

Inga kommentarer: