fredag 17 september 2010

Lugnet före stormen

Dagens underliga väder fortsatte och då de värsta skurarna kom så blev det knäpptyst och alla små vände sej med förundrade blickar mot fönsterrutorna och en av dem funderade försiktigt om glaset skulle hålla.

Sen kom vi till detta med städning...

Är det någon av er som kan gissa vad det är på bilden ovan???

Nej, det är INTE alls polly... Det är "energiboostar". När man har tjänat ihop nog många poäng så belönas man med en sådan så att man orkar tjäna ihop ytterligare poäng via nivå efter nivå av "klädkorgsbasket" och "stapla-lådor-rally".

Egendomligt starka boostar visade det sej vara... De tre små liven hade städat sitt rum, vardagsrummet OCH hallen på en kvart!!! Allt för fem små "energiboostar" på man. =)

Lådstaplingsrally

Magslalom under möbler

Lika bra att hänga sej själv över soffkanten efter att man fixat filtarna, eller puffa till kudden lite extra?

Så här fin var varje vinkel och vrå på en kvart och Mamman kunde dammsuga utan bekymmer!

Sen inträffade nästa positiva överraskning då de stora barnen såg efter de små så att Mamman i lugn och ro kunde kliva iväg till affären och inhandla det nödvändigaste (ni vet typ ett par limpor, ett par kilo frukt och tio liter mjölk så vi överlever till imorgon ;) )

I affären fanns mormor som skickade med lite glass till kidsen, snacka lycka för lite! =)



När klockan hade blivit dags för kvällsfika återkom kaoset till det Shannarianska hemmet. Det började med att en stor glasram splittrades över den stora killens säng utan någon synbar anledning och fortsatte med mörkerblindbock i samma lilla rum...

Mörkerblindbock är ju en alldeles perfekt lek att leka då alla redan är trötta om man har som mål att trettonåringen ska störta in med en tand i femåringens ögonbryn så att det antar en mystiskt blå färg med ett rött jack i mitten och att trettonåringen vill ha svullna läppar, yrsel, suddigt seende och en lös tand.

Inte nog med det... Tio minuter senare hade sexåringen lyckats hoppa rakt ner i knät på storebror och träffat hans framtida familjejuveler klockrent. Då avbröt Mamman all lek för dagen och som en direkt följd av det så fick sexåringen ett totalt psykbryt. Han blev galen och Mammans sista tålamod var som bortblåst.

Ungen vägrade sluta skrika och hade strax väckt de små, Mamman (smidig som ett kylskåp från femtiotalet) halvt om halvt skuttade upp i våningssängen och fick ner den sprattlande, skrikande och enormt starka sexåringen ur sängen och vidare ut i hallen där hon lugnt höll hans händer i ett stadigt grepp och förklarade hur mycket hon älskar honom och hur fin och duktig han är samt att hans beteende inte är trevligt och att han med sitt beteende styr över till exempel sin tv-spelstid och annat roligt. Till slut så hade grabben lugnat sej och Mamman fick både pussar och kramar innan det blev lite chips och sängen.

Inga kommentarer: