tisdag 21 september 2010

Tisdagstransformationer

Det verkar som om denna galna vetenskapsman som tidigare orsakat våra måndagsmutationer har försökt finta oss och istället övergått till tisdagstransformationer de senaste veckorna...

Denna morgon var ett praktexempel.

Redan halvsju började tonåringen skrika om att hon inte har några kläder (gå naken då unge) och Mamman konstaterade att hon förmodligen behöver glasögon (om man är blind hjälper det förvisso inte ens med det) då garderoben är så full så att dörrarna inte går igen och byrån så fullproppad att lådorna inte går att stänga. Tvättkorgen är överfull efter fyra dagar och på golvet ligger ett tjugotal plagg utspridda. Just i skrivandets stund funderar Mamman på att ta en säck och fylla med alla dessa "ickekläder" som belamrar hennes rum (eftersom hon inte har dem så kan det ju knappast skada?).

Från kläder vidare till att damen vill ha ett betalkort och sitt barnbidrag, för det får ju ALLA andra... Mamman ska ta en diskussion om vad de pengarna ska täcka så får vi sedan se om det lockar lika mycket sen! (Mammans kära mor hälsar glatt att "Värre blir det"... Hmpf, Mamman var minsann en väldigt beskedlig tonåring så hon antar att det syftas på kära mors erfarenhet av hennes tre systrar ;) )

När så tonåringen travat iväg till bussen så fortsatte morgonen med klädtrassel, mjölkbad, skriktävling och barn med tillfälliga symptom av diverse uppåtjacksliknande tillstånd. På en och en halv timme hade ingen mer än bebisen fått på sej kläderna (näää, inte Mamman heller) och det blev "bråttombråttomdags" som de små trollungarna kallar det.

Två gossar kom i ordning på två röda och vinkade glatt då de travade iväg i god tid innan skolklockan ringde in. Precis efter den vinken kom Mamman på att hon ju var på väg in i duschen en kvart tidigare. (Aha, det var därför hon fortfarande for runt i underkläder.)

In i duschen, ut ur duschen, på med kläder i en rasande fart. Ibland jobbar Gubben Tid på Mammans sida och alla stod färdiga fem minuter i nio (kidsen börjar nio, på två olika ställen vilket innebär att, eftersom Mamman fortfarande inte knäckt genkoden för dubblering, en unge antingen alltid är tidig eller den andra alltid lite sen =) ).

Mamman hivade upp Lillen på armen och låste upp dörren, skickade ut Snotti och Snufflan först och lyckades baxa på sej ett ton soppåsar innan hon slog igen dörren med en smäll och i nästa ögonblick kom på att hon inte hade någon husnyckel med sej ut. HUR kunde hon glömma väskan? Hon glömmer ALDRIG väskan. Någon måste ha flyttat den? (Jädra skitungar som aldrig kan låta något vara... morrade Mamman tyst för sej själv) Mamman konstaterade att hon skulle behöva störa sonen på skolan efter att ha lämnat ungarna, men kom lika snabbt på att han inte tagit med sej nyckeln idag.

Efter att ha kört slalom nedför trappan mellan flyttkarlar och diverse lådor så lyckades vi ta oss ut till en spärrad väg, flyttlastbilen täckte hela gången! Efter lite gräsmatterally var vi åter på banan och på väg mot vårt mål.


Ute blåste full storm (närapå i alla fall) så Mamman sparade en massa el då håret blåstes torrt alldeles gratis (inte för att Mamman äger en hårblås, men ni vet... "Always look on the bright side of life...").

Nyckelproblemet då? Jo, det löste sej det med eftersom Mamman så påpassligt nog glömde låsa innan de gick (vilket också är märkligt eftersom hon inte snäppat upp låset så det borde ha varit låst?). Och väskan? Precis som Mamman misstänkte så hade någon liten söt juvel flyttat den och placerat den lite fint under en säng!

God Förmiddag världen! =)


1 kommentar:

BP sa...

Mycket uppiggande läsning då undertecknad sitter hemma och jobbar med en förkylning som heter duga.

PS. Äger heller ingen hårtork, lyx;-) DS