fredag 24 september 2010

Ettåringar är inte dumma

Ettåringar är inte dumma. Ettåringar är fruktansvärt duktiga på att räkna ut saker...

Som till exempel att ifall man kryper ur Mammans säng i fotänden tidigt, tidigt på morgonen så vaknar inte Mamman och då kan man hitta på lite vad man vill!

Man kan välja att gå ut i köket och tömma det ena grytskåpet och sen agera levande väckarklocka till tonåringens stora förtret. Mamman var mest tacksam över att ungen inte satt inne på dass och knaprade på kattskit!


När Mamman var liten klev hon också upp i arla morgonstund för att hitta på bus. Ett av hennes första minnen är hur hon som liten stod och slet i köksstolarna som satt fast en tidig morgon då resten av huset var alldeles tyst. Hon kommer ihåg att hon kände sej grymt frustrerad över situationen då hon inte lyckades klura ut hur det hela hängde ihop.

När Mamman blivit stor berättade hennes mor att stolarna varit ihopbundna med hopprep... Orsaken? Jo, morgonen innan hade en tvåårig Shannara klättrat upp på en stol och hämtat en påse mjöl, hällt ut den på golvet och sen lämnat ett läckert spår, bestående av små mjölhänder och mjölfötter, i hela huset. =)

Åter tillbaka till nutid...

Strax efter tio denna förmiddag så kom tonåringen och förklarade att hon skulle vara inne i Lilla staden klockan elva och träffa sina kompisar för att gå på mârten, snäll som Mamman är så lekte hon taxi och passade samtidigt på att hämta ut paketet från Buzzador.

Den här gången var det dags att prova på och buzza (att buzza innebär kort att man först provar på produkten i fråga själv för att sedan träffa andra personer och bjuda på varuprover samt berätta kort om produkten och vad det innebär att vara buzzador) om blöjor från pampers. De blöjor som jag fått är den nya, förbättrade (enligt tillverkaren) varianten av favoritblöjorna i det här hemmet så det ska bli kul att se om de kunnat göra blöjan både tunnare och bättre än vad den redan är.

Resten av dagen har sedan försvunnit i ett nafs (hämta tonåring, städa, vika tvätt och slå knut på sej själv, som vanligt alltså). Jag vet inte riktigt var den tog vägen? Snotti är kvar hos kusinen till imorgon och imorgon bitti får jag hit två extra barn som stannar över natten dessutom.

Nu har jag försökt skriva och publicera detta inlägg sedan 12,29... Tyvärr har vare sej barn, dator eller blogger varit särskilt samarbetsvilliga idag! =(

Inga kommentarer: