lördag 11 september 2010

Hattar och Pruttlera

"Gubben Gran for till stan, köpte snus för en lus..."
"Nej, hör på den här då... Gubben Gran för till stan, köpte mus för en snus..."
"Nej såhär istället... Gubben Gran for till musen och blev på snusen av lusen..."

Ungefär där slet Mamman blicken och tankarna från den regntunga skyn utanför fönstret och höll på att sätta mjölken i halsen, skrattade och tänkte garanterat helt andra tankar än vad barnen som låg över bordet och vek sej av skratt på grund av ordlekarna gjorde.

Efter en stund vandrade blicken, drömmande, åter ut genom fönstret och Mamman bestämde att det var dags att komma från hålan en sväng.

Sagt och gjort, Mamman lastade in fem barn i bilen (den stora grabben stannade hemma och städade!!!) och for till stora staden för lite spontan shopping!

Naturligtvis så blev Lillan, som vägrade kissa innan vi for kissnödig efter halva vägen så det var bara för Mamman att hiva sej av vägen och hitta ett lämpligt kisseställe. Inte det lättaste när ungen kommer på att hon måste kissa NU mitt på motorvägen!

Som vanligt så har Mamman alltid sin kamera i beredskap och där efter vägkanten växte ljusrosa blommor (av något slag, botaniker lär jag ALDRIG bli) utöver en bensinfläck i regnbågens alla färger.

Till Mammans stora glädje hade det kommit kläder till Lilleman som INTE var bruna, orangea eller mossgröna (hua, gillar inte sjuttiotalets färger). Dessutom hittade Mamman en napp som INTE var pojk- eller flickbetonad!

Lillan gillar shopping lika mycket som sin syster och lyckades övertala Mamman om att hon behövde ha ett par jeanstights som matchade storasysters och en hatt precis som storasyster och ena storebrorsan ville ha (och fick).

Mammas buse, deckare eller skurk?

Sexåringen ratade hatten han burit runt i en halvtimme då han sprang på "coolaste kepan i världen"... Just nu ligger han och sover med den på! (Tur att han inte fick skorna han ville ha också ;) )

Eftersom småbarnen skötte sej lika perfekt som alltid då vi lämnar hemmets trygga vrå och dessutom inte fått veckopeng på hela sommaren så fick de köpa varsin liten leksak. Sexåringen valde en burk "pruttlera", naturligtvis (Vilken sexåring vill INTE ha en burk med slajm som pruttar då man sticker ner fingrarna i den? Gissa om alla haft kul i eftermiddag??? =) ), Lillan köpte ett set med någon liten docka, fyra katter samt en massa pyttesmå tillbehör och femåringen tyckte minsann att han inte behövde ha en NY leksak så han köpte en till "Krokkis" som vän till sin gamla, numera färglösa, dito.

På väg hem hann jag och min stora tjej diskutera både det ena och det andra i livet. Roligt och allvarligt, tankar och funderingar. Jag älskar våra turer i bilen, de behövs för att hålla sanset och vettet i familjen i någorlunda schack! ;)

Vi bestämde oss för att ta gamla vägen hem (som enligt Mollan är dragen efter en tjur som gått och pissat) och efter bara några kilometer så dök det upp fyra rådjur framför bilen så vi fick stanna. Mamman fick upp kameran ur väskan och satt sen och bannade sej själv för att hon fortfarande inte putsat framrutan på bilen.


När bilen ändå stod still så passade Mamman på att föreviga hur små barn ser ut efter några timmars travande i affärer!

Stannade flera gånger efter vägen och fotograferade. Det finns många härliga motiv efter vägarna i Sverige, men det är oftast då man åker på småvägarna som man hinner se och reflektera över omgivningen!


Hösten är nu här på riktigt (tyvärr)!

1 kommentar:

BP sa...

Härlig skildring av din dag som verkligen gick i dur om man säger så. Kepan var riktigt cool (grabben har bra smak)och dina vattendroppar var outstanding.