tisdag 28 september 2010

Privacy, vad är det liksom?

Strax före det var dags att hämta de två förskolebarnen (sexåringen hade redan kommit hem) så bytte Mamman blöja på Lillen. När hon var klar med själva blöjan så släppte hon ner den använda blöjan (viken som ett litet paket) på golvet för att få på den nya. På två röda var sexåringen där och plockade upp den och la upp den i dvd-hyllan.

"Men, du är allt bra tokig du... En blöja bland filmerna? Jag som trodde att den skulle flyga iväg ut i papperskorgen..."
"Mamma... Jag undrar vem som är tokig här jag?"
"Varför då?"
"Meeeeen, du är tokig som tror att blöjor kan flyga fattar du väl!!!" svarade sexåringen och himlade med ögonen samtidigt som han flinade.

När såväl barnen var hämtade och utfodrade, leksaker upplockade (av barnen själva eftersom de vill tjäna ihop poäng på tavlan) och disken diskade så begav vi oss ut för att njuta av dagens sista solstrålar. I dörren mötte vi tonåringen som berättade att brandlarmet gått på skolan idag...

Alla elever hade suckat och sagt att "NEEEJ, inte brandövning nu, fan va jobbigt." Alla elever masade sej inte ut, många stannade kvar i cafeterian och flera andra gick till sina skåp för att hämta sina mobiltelefoner. Så kom plötsligt brandkåren och en del elever insåg allvaret i det hela, det brann ju faktiskt någonstans på riktigt! (På en spis i hemkunskapens lokaler, men det kunde ha varit värre.) Vad tänker ungarna med? Varför reagerar de inte? Tänk om det varit en stor brand, vad hade hänt då? Jag vågar knappt tänka tanken ens!

Väl ute så undersökte Snufflan det lilla blombestånd som fortfarande bjuder på sin fägring. Hon hjälpte även till att minska det ytterligare genom att plocka varenda blåklocka som hon kunde hitta! =)

Efter en timme hade barnen tröttnat på kylan och bad om att få gå in. Sagt och gjort, vi förflyttade oss in i värmen och sen körde vi teamwork på hög nivå och strax var tvätten ihopsamlad och uppdelad, kvällsfikat i magen, nattkläder på, välling drucken och sagor lästa. Vid halvåtta sov fyra barn och Mamman kunde hoppa i duschen i lugn och ro.

Det är inte ofta Mamman får vistas på dass ifred! Senast i morse så blev det kaos då Mamman var tvungen att gå, ibland trycker det ju liksom på. Efter trettio sekunder så stod två barn på golvet framför Mamman och ville få tänderna borstade och strax därefter kom Lillen med skorna i högsta hugg och körde upp dem i ansiktet på Mamman om och om igen tills hon gav med sej och satte dem på hans fötter. Privacy, vad är det liksom?

Inga kommentarer: