måndag 1 november 2010

Jag är GRAVID!

Ännu en tidig morgon helt i onödan (då det är höstlov) efter en alldeles för sen natt (men nu är i alla fall datorn fixad)! Dessutom slog minstingen rekord under natten genom att sova i sin egen säng från 19,30-06,30!!! =)

Efter en timme uppe på benen fick Mamman blixtrande huvudvärk och smög sej tillbaka till sängen där hon fick ligga ifred i en hel timme medan ungarna skrotade runt, hoppade i soffan och tittade på tv. Då tonåringen vaknade kom hon och serverade Mamman en treo på sängkanten. =)

Ännu en liten stund senare kommer femåringen fram till sängen, puttar på Mamman och utbrister: "Titta mamma, jag är GRAVID, du vet, med barn... Med SJU bebisar!" och visade stolt upp sin "mage" där mjukis efter mjukis fästs fast med hjälp av skärpet till morgonrocken.

Sen kröp han ner i sängen till Mamman...

...tätt följd av en pussandes Lilleman,

en Snuffla och hennes apbebis samt...

...en gravid sexåring! ;)

En kort stund senare hade Mamman även de två största barnen i sängen. Massor med kramar, bus och fnitter blev det... Underbar Loveboost på morgonen!

Efter frukosten försvann alla sex barnen ut, utan att Mamman ens föreslagit det, så att hon i lugn och ro kunde rensa undan en del i hemmet som oftast bara blir lagt på vänt... Underbara ungar!

När Mamman skulle fixa mat så hittade hon mest ingenting, vare sej i kyl, frys eller skafferi. Då tog Mamman i och sjöng "Man tager vad man haver, det är ett bra recept..." (Pippi har väl ingen missat?)

Efter en del sökande och grävande så blev det middag bestående av bacon, pommes frites, broccoli, champinjoner, vita bönor, äggröra och majs samt inlagda aprikoser med vaniljvisp till efterrätt! Mamman funderade på om det nu fanns något som skulle passa alla smaker på bordet då tonåringen kommer in i köket och säger:

"Wow, vicken awesome mat! Varför får vi inte sån't här oftare???"

Efter att Mamman röjt köket (fasligt vilken uppstolpad dag det här blir då, men vissa saker är för bra för att hoppas över) kom nästa portion kärlek i form av kärleksbrev till Mamman.
Samtalet som Mamman hade med sina fyra stora barn igår kväll om att Mamman måste bli hårdare då de uppenbarligen förlorat respekten helt för henne verkar ha tagit ordentligt!

Efter ett gemensamt ryck inomhus så gick vi alla ut samtidigt som solen gick ner för att städa undan på gården (har man sex ungar så får man städa trots att man bor i lägenhet), handla och leka en stund.

Sen kan man ju fundera på hur skönt det är att leka kurragömma i taggbuskarna?

Lillen var till att börja med väldigt bekymrad över mörkret, han liksom trippade omkring och sa "Huh, huh, huh" med orolig min då vi plockade leksaker och rotade undan cyklar och annat.

Sen fanns det vissa andra som var jublande lyckliga över att få se solen gå ner och stjärnorna tändas. Spännande!


Då vi gick in för att stoppa i oss kvällsfika så försvann det absolut sista av dagen bort i horisonten!

Dagen har varit alldeles underbar jämfört med den senaste veckans bråk och tjafs. Visst bråkar ungarna, visst blir det en och annan törn, men i övrigt har allt funkat smidigt. Glada ungar, hjälpsamma barn gör en Mamma Lycklig...

Tänk så mysigt det var att sitta kvar en stund i köket och höra hur tonåringen tränade på sin sångläxa ("The Rose" av Bette Middler) samtidigt som de andra älgade från rum till rum fulla av fnitter och Lillen med jämna mellanrum tittade ut till Mamman och sa "Eeeej" och sken som den solstråle han alltid varit!

(Pssst, mor å far... Hoppas ni inte dör av titeln på inlägget då ni kommer hem och kan läsa ikapp... Kan tro att en och annan hickade till lite... Haha)

3 kommentarer:

BP sa...

Vet inte om dina föräldrar dog, men jag gjorde det nästan iaf. Tur att du inte väntade till sista raden med förklaringen;-)
Härligt med en så fin och harmonisk dag hemma hos dig. Den behövde du. Hoppas resten av höstlovet blir likadant:-)

Livsnjutaren sa...

Skönt att ni har det skönt;)
Det har vi haft här hittills idag också.Önskar dig en fortsatt trevlig vecka.

Sussi - 22 år, mamma & student! sa...

Jepp jag hoppade till lite av titeln ja ;)