lördag 6 november 2010

I början av 2000-talet hade vi ingen el!

Idag var jag beredd, gick som en hök med uppspärrade öron, hade papper och penna i bakfickan för att anteckna allt knasigt som ungarna säger, men vad hjälpte det när de inte sa någonting? Inte till mej i alla fall, däremot hade tonåringen en rolig konversation med femåringen idag såg jag då jag läste hennes blogg alldeles nyss. (Det inlägget är läsvärt om man vill dra på smilbanden lite.)

När Mamman tvättar hela dagen kan barnen bli aningens rastlösa innan de fått mat och vi kommer ut på andra sidan väggen. Somliga kan dock roa sej hur länge som helst med en tunnel bara någon hojtar"Titt-ut" med jämna mellanrum! =)

Eftermiddagen har varit osedvanligt lugn såvida man inte räknar all den motion Mamman förskansat sej då hon farit upp och ner i trapporna med tvätt. En av orsakerna till detta lugn är förmodligen avsaknaden av ett gossebarn i barnaskaran (har upptäckt att om man plockar bort en av grabbarna grus så slåss de inte så mycket - konkurrens kallas det tror jag ;) ) då sexåringen sover över hos kusin vitamin Minibatman inatt.

Påväg till affären, för inhandlande av diverse livsnödvändiga saker såsom mjölk och lördagsgodis, pekar plötsligt Lillan upp i skyn och ropar: -"Titta mamma, titta Mamma! Det kommer guldfåglar och flyger där..." Undrar om guldfåglar bajsar guld? tänkte Mamman (ja, Mamman ÄR knäpp, visst är det bra?) och slet upp kameran i en hast.

I övrigt har det inte hänt mycket nytt, de stora barnen har plötsligt fått träningsdille och sprungit, cyklat, gått och spelat Wii-fit en stor del av dagen. Det gick så långt så att elvaåringen tyckte att han borde få dataförbud för att motionera mera. Hmmm... Jaja, de är ju släkt med sin mor, nästan lika knäppa!

Själv har Mamman funderat på detta med en ny mobil, en iPhone 4 närmare bestämt. Min yngsta syster berättade att hon beställt en sådan då hon och hennes sambo var här för att få hjälp med foton till ett 40-årskalas idag.


Jag blev lite avis... Ända tills jag läste ett inlägg i BP:s blogg. Nog sjutton vill man väl kunna svara i telefonskrället i alla fall... Haha.

2 kommentarer:

BP sa...

Ha, ha, ha Shannara!!! Tackar för den länken:-)))) Ingen Iphone säger jag bara - kan fortfarande inte svara men visst går fanskapet allt vridas i 90 grader för att få större tangenter för att mejla som man inte ens vet hur man gör. En (kvinnlig) arbetskompis (som är civilingenjör - ja hon också) mejlade hela dagen om hur hon inte kom överens med f*n skapet å massvis med (pinsamma) missöden. Hon är 40 år = inte lika gammal som jag som inte är civ.-ing. heller.

Cool bildserie från dagens orange (????) fåglar- bra att dina ungar tittar uppåt;-) och tittut-Miro.
Kram Shannara - you're best!!!

Sussi - 22 år, mamma & student! sa...

Jag tycker iPhone är super :) Har många i familjen som har också och som gillar den! Men tipset är ju att gå in i en affär och prova lite så vet du lite mer om du gillar den =)