tisdag 2 november 2010

Goda råd behöver inte alls vara dyra

När de två största barnen inte är hemma (de är hos sin pappa till imorgon) så blir tillvaron en aningens mindre bråkig här hemma, mindre hårdhänt bråkig i alla fall, men dagen blir istället långt mer intensiv för Mamman.

Det är ju först då de stora inte befinner sej under samma tak som man riktigt ser hur stor hjälp de faktiskt är. Enkla saker som att gå på toaletten (måste man skita så måste man, men vad göra? jo, man stoppar en tandborste i näven på den yngsta, drar fram en pall och sätter på vattnet i handfatet samtidigt som man läser en saga för treåringen som absolut INTE kan vänta utanför dassdörren), gå ut med soporna (inga barn hemma att skicka ner) eller att bara betala en räkning då ungarna är vakna blir en omöjlighet då Mamman inte kan förlita sej på att de stora har lite koll under tiden. Kanske berättar hon inte ofta nog hur mycket hon uppskattar att de finns och att de ser det som en självklarhet att ha lite koll när Mamman vänder ryggen till. Men Mamman uppskattar det, Mamman älskar sina ungar så att hon håller på att spricka och Mamman är stolt över att de hjälper till!

Så vad hittar då Mamman på när hon blir ensam med fyra intensiva ungar redan före tio på morgonen och regnet smattrar på rutorna?

Så fort Lillen somnat så vändes småbarnens rum upp och ner och möblerna flyttades runt. På två timmar hade Mamman och de tre busungarna möblerat om och rensat varenda liten pryl i hela rummet. Nu slipper Lillan ligga mot ytterväggen som blir kall på vintern. Barnen var så stolta och nöjda med sej själv efteråt, med all rätt. De var underbart duktiga och dessutom slapp vi städtjafset på kvällen då de noga la tillbaka var sak på sin plats efter att ha använt dem!!! =)



Efter maten började kampen med regnkläderna. Barnen ville ut och Mamman ville ut eftersom ungarna sover bättre då de får röra lite på sej.

Hallen förvandlades till ett inferno av gummi och gallon i diverse olika kulörer och varje barn försökte överrösta de andra.

"Mamma, det är fel byxor ju!"
"Mmmm, du har lämnat de andra i skolan så klä dej och var tyst!"

"Mamma, hjälp mej!"
"Alldeles strax vännen"
"NEEEEEEJ NUUUUUUUU!"

"Mamma, JAG KAN SJÄLV!"
"Förlåt tjejen, jag ville bara stänga dragkedjan åt dej ju."

"Mammamammam uäää uhäää uääääää"
"Jag vet att det blir varmt gubben, vi ska snart gå ut nu."

Ack så fel Mamman hade, knappt hann vi ut i det hällande regnet innan vi blåst tillbaka in och Mamman fick klä av, sortera och hänga upp en hel massa regnkläder som blivit blöta i onödan. =(

Goda råd behöver inte alls vara dyra och inte måste man gå ut för att röra på sej heller! Mamman kickade igång discokulan, trollade fram en ficklampa och körde igång spotify. Vips så hade vi ett alldeles eget party i huset!!!











Summa sumarum:

Ungarna sover gott, Mamman har ett x antal uppgifter att klara av efter en intensiv dag och Mamman kommer somna som en stock då hon äntligen kommer i säng!

Inga kommentarer: