måndag 8 november 2010

Gick skitbra, eller inte

Igår köpte jag två små söta nattlampor till mina nattvandrare och förklarade att de gärna ville sova hos barnen. Jag visade hur man tänder dem om man vaknar på natten och känner sej ensam och sa att lampisarna inte ville bli ensamma i sängen utan att ungarna fick lov att stanna i sina sängar istället för att komma över till mej annars skulle lampisarna rymma.

Gick skitbra, eller inte.

Innan klockan blivit ett hade jag ändå tre ungar i sängen OCH en lampis eftersom treåringen minsann såg efter sin lampis väl så han inte skulle bli ensam. Lite sött är det, men naturligtvis hade båda lampisarna rymt i morse (om man nu kallar fem för morgon?) då barnen klev upp. Det blev ett herrans väsen på femåringen som vägrade att både äta och klä sej, men Mamman förklarade att då får man gå till skolan hungrig och iklädd pyjamas. Nemas Problemas!

Ett öga på termometern visade modiga sju minusgrader ute. Inte alls en bra kombination med barn som är motvilliga att klä på sej, definitivt inte då de ska vara utomhus direkt på morgonen på förskolan.



Elvaåringen försökte smita iväg i bara munkjacka och t-shirt och sexåringen utan mössa och väska. Treåringen flög i alla kläder jag lagt fram efter en halvtimmes tvekan till att komma ur nattlinnet. Ettåringen försökte rymma ut i bara skorna vilket resulterade i en blå panna, svullen näsa och fläskläpp då han snubblade över tröskeln. Och femåringen skulle ju som sagt gå till skolan i pyjamas, i alla fall fram tills att alla andra fått på sej alla kläder och började packa sej ut genom dörren.

Då fick han fart minsann och fem minuter senare fanns även han fullt påklädd nere på gården.

Efter allmän dumpning av ungar så fick Mamman och Lillen äntligen komma ut på promenad! Trots kylan så är det vackert när himlen är klarblå och solens strålar omvandlar frosten till ett oändligt glitterregn från träd och buskar.





Inga kommentarer: