måndag 29 november 2010

Inte konstigt att grabben kollade på morsan som om hon vore ett ufo

Min dag startade redan då klockan precis passerat midnatt. Först vaknade Lillen, strax därpå kröp treåringen ner i min säng och ytterligare en halvtimme senare låg femåringen på mina ben. Det blir åtminstone varmt och skönt, vilket man inte kan påstå att lägenheten är för närvarande, men ajaj vad jag sover obekvämt med min onda kropp då jag inte kan vända mej var femte minut. Precis då jag somnat så klev tonåringen upp, KVART ÖVER FEM!!! Jag försökte skicka henne i säng, men det var lönlöst eftersom ytterligare en klocka började spela vid halvsex. *gäsp*

Samtidigt som solen mödosamt försökte visa sitt härliga anlete så försökte barnen riva huset. Välkommen måndag, sej hej till kaosfamiljen som återuppstått. ;)

En mycket trevlig upplevelse var det att slänga soporna på väg till skolorna också (Mamman som redan var trött och irriterad innan exploderade nästan nu). Bostadsföretaget har haft någon här som skottat på morgonen! =( Trots det fick jag stövlarna fulla i snö då vallen nådde mej till knäna.

Tack och lov bjöd den halvtimmeslånga promenaden med Lilleman på en hel del vackra motiv att vila ögonen på! Tyvärr dog batteriet i kameran, men jag hann lugna mitt sinne i alla fall! =)

När jag och Lillen kommit hem så sprang han direkt till köket och ville ha sin vällingflaska. Jag gjorde välling och gav honom, han sprang till sängen och jag lyfte i honom.

Efter en liten stund ropade han från sängen:

"Mamma mammam mammammammamma"
"Jaja, Mamma kommer goding"
"Bäää bä, ouff, pappi" sa Lillen så fort Mamman dök upp inom synhåll så Mamman gick närmare för att se vad han ville. Ganska snabbt fångade Mammans näsa upp en alldeles vidrig stank som snabbt spred sej i rummet.

"Jaha, har du bajsat?" (dum fråga morsan, ehrm...)
"Bäää bääl, oush, PAPPI" upprepade grabben
"Pappa är inte här vännen, mamma får byta blöjan." svarade Mamma och lyfte barnet ur sängen. Barnet tittade på Mamman med äh-du-fattar-ju-ingenting-blicken och upprepade åter:

"Bäää bääl, oush, PAPPI"
"Om pappa ska byta din blöja så får du gå med skiten i vecka vännen." En kommentar som åter fick sonen att ge Mamman en skeptisk blick innan han pilade iväg och norpade en blöja, pekade på skötbordet och utstötte ett läte som kan liknas vid där... Kanske?

Då Mamman plockade av blöjan så visade det sej att grabben suttit ner och uträttat sina behov och de framtida familjejuvelerna var aningens, eh, hur ska man uttrycka det? Kladdiga?

Så fort Mamman rengjort underredet så körde Lillen ner näven, grabbade tag om paketet och sa med en nöjd suck "Pappi". Haha, Pappi betyder alltså Snopp och INTE Pappa... Inte konstigt att grabben kollade på morsan som om hon vore ett ufo!

Så fort solen hittat fram på himlen så var det dags för den att säga god natt. Jag blir tokig på dessa korta dagar, dessa iskalla dagar. Mamman vill gå i ide! ;)

1 kommentar:

Sandra sa...

Om knappt en månad är det vintersolstånd och det blir ljusare igen! Håll ut!
De är inte alltid lätt att förstå vad de menar...
Han kanske menade att han hade samma som pappa;)