torsdag 25 november 2010

Som om någon högg en kniv i Mamman

En kvart före sju denna morgon så puttade tonåringen på sin mor som sov som en stock, som vanligt inklämd mellan tre barn. Hon behövde plåster och en handduk innan hon begav sej till bussen.

Mamman vaknade och försökte resa sej, men kunde inte sätta sej upp. Varje försök ledde till vidriga smärtor, det kändes som om någon högg en kniv i Mammans vänstra armbåge och i bröstbenet om och om igen. Efter ett par minuter gav Mamman upp och blev tvungen att väcka de tre små sovande liven i sängen för att kunna rulla fram till kanten och försöka "välta" ur sängen.

Då Mamman väl staplat ut i köket utan att kunna sträcka på ryggen så upptäckte hon till sin fasa att alla Ipren var slut, panik! (Ipren är det enda som lindrar smärtorna längre än för stunden om Mamman tar det i ett par dagar då det är antiinflammatoriskt). En treo och ett plåster senare så hade Mamman fyra barn som stod i köket och tjatade om frukost.

Då hände plötsligt något, Mamman upptäckte det ultimata sättet för att få en lugn morgon. Ge alla barn ett gäng mackor och välling, skicka sen ut dem till tv:n. Inga sura miner, alla gjorde vad de skulle medan de saktade vaknade till liv. Mamman fick mindre disk då ingen valde flingor (gränsen för matintag i vardagsrummet tillåter inte mer än mackor, UTAN sylt ;) ) och Mamman kunde sitta vid datorn och spela meningslösa spel samtidigt som värktabletten gjorde sitt.

Just nu befinner sej Mamman i ett skov av smärtor, en bunt småförkylda ungar och tidsbrist trots att hon hela tiden plockar och plockar. Det är föräldramöten, utvecklingssamtal, tandläkarbesök och verkstadsbesök om vart annat. Båda bloggarna blir försummade, i synnerhet fotobloggen och det känns jobbigt då fotograferingen är Mammans stora intresse. Varför har inte dygnet fler timmar?

Ljuspunkten just nu är 11 december! Då ska (förhoppningsvis) alla kusiner på Mammans mammas sida ha kusinträff. Vissa har inte träffats på många, många år. Det blir julbord och bowling på Nöjesfabriken. Mamman har fått veta att både barnens mormor och småbarnens farmor kommer hit och passar ungarna, hon är så glad. Det ska bli SÅ KUL!

Morgonen är nu slut, Lillen sover middag, femåringen och treåringen leker snällt med bilar i barnens rum och Mamman ska försöka duscha så hon ser någorlunda representabel ut då hon ska på första utvecklingssamtalet på högstadiet sen sin egen tid som tonåring. =) Usch så fort barnen växer...

Snart är det jullov, UNDERBART!!!

1 kommentar:

BP sa...

Aj, outch - vilken morgon! Hoppas dina smärtor går över snart. När jag började läsa trodde jag att det var en hjärtinfarkt. Som tur är la jag sedan ihop 1 och 1.
Nu har du iaf kusinträffen att se fram emot - aalltid nå't i det här eländiga vädret.
Kram Shannara:-)