fredag 5 november 2010

Nu lider Mamman av minnesluckor också

Idag har ungarna slängt ur sej så mycket roligt att Mamman helt enkelt glömt allt hon skulle skriva ner. En fyndig kommentar här och en bakvänd diskussion där, Mamman tänker att det här måste jag skriva i bloggen, men så finns ingen tid att sätta sej ner i fem minuter och då blir allt som bortblåst.

Förutom en morgon och förmiddag fylld av skratt så har vi tillbringat en stor del av dagen ute i solen (trots den hemska kylan).


Lilla dottern har stajlat med sin styrka inför Lillebror som hela tiden tittat storögt på henne då hon knäckt pinne efter pinne. =)

Hur hon bär sej åt då hon hittar alla blommor, Mammans lilla piga, det kan ingen förstå. Och nu kom Mamman plötsligt på en gullig grej från tidigare idag...

"Oj, hur gick det piga?" frågade Mamman då lillan snubblade
"Varför kallar du henne alltid PIGA för?" undrade genast sexåringen
"Jo, för att jag är så söt förstår du, sötast i hela världen faktiskt." förklarade treåringen med en självsäkerhet och självklarhet som man bara kan hitta hos ett barn.

Stolt liten kille i kanan, sen att man ska ner och inte upp det får han lära sej en annan dag. ;)

Efter flera timmar på utsidan (med småbarnens farmor som hälsar på idag) så var barnen hungriga som vargar och Mamman fick panera och steka ungefär 250 miljoner rödspättefiléer och koka en hel massa ris till.

Strax efter att solen gått ner klädde tre gossar på sej och försvann ut igen för att titta på stjärnorna. Mamman passade på att diska, sortera tvätt (dags för tvättmaraton imorgon) och plocka undan medan tonåringen underhöll sin Lillebror och farmodern byggde lego med Lillan.

Sen passade Mamman faktiskt på att ta ett bad med Lillen innan det var dags att skita ner i köket igen.

Fredag betyder såklart chips och sagor, nu väntar barnen på myyys!

1 kommentar:

BP sa...

Vilken fin dag du har haft Shannara! Idag känns det att du riktigt njöt. Å ett bad - lyx. Skulle aldrig bara vilja ha en dusch. Under vintern finns inget lyxigare än att lägga sig i xx minuter i ett väldoftande skumbad.

PS. Matbilden var kanooooon. Detta sagt av en som verkligen inte gillar rödspätta;-) DS