måndag 8 november 2010

MAMMA, DET ÄR BLOD ÖVERALLT

Klockan blev kvart över ett och sexåringen kom glatt hemskuttandes från skolan och for ut i köket efter en frukt, strax därefter fick Mamman ett telefonsamtal och ytterligare ett ögonblick senare började det klirra i glasen i diskstället.

Sexåringen hade glömt att stänga grinden och rusade snabbt ut för att plocka bort Lillen från glasen medan Mamman svarade i telefon.

Plötsligt skriker Sexåringen från köket:

"MAMMA, MAMMA, DET ÄR BLOOOOD ÖVERALLT" dock utan antydan till panik i rösten vilket fick Mamman att inse att det kanske inte var helt akut, trots det slängde hon på luren och rusade ut i köket samtidigt som hon med hög stämma frågade:

"Gick ett glas sönder? Har han fått tag på en kniv?"
"Inget glas mamma..."

I köket möttes Mamman av en Ettåring med blod från pannan ner till knäna, tröjan var full, händerna var dränkta och på skåp och lådor fanns fina blodavtryck av små händer men inga tårar, ingen chockad blick.

Mamman började med att göra rent gossens händer, som var fria från skärsår. Sen kollade hon pannan, läpparna, kinderna samt drog av tröjan, men inga sår någonstans. Näsblod torde vara den enda förklaringen, men inget blod rann från näsan heller.

Konstigt tänkte Mamman lättad och började städa upp blodet. En timme senare nös Lillen rakt i Mammans ansikte och ut kom en härligt smetig gegga av halvtorkat blod. Yummy! ;) Då hade i alla fall den gåtan fått sitt svar!

1 kommentar:

BP sa...

Å jag trodde på ketchup under hela läsningen;-)