lördag 20 november 2010

Mamman kan inte minnas att hon lovat att inte vara pinsam

Trots att Mamman i vanlig ordning försökt att planera allt minutiöst för att ha gott om tid att komma i tid så blev det inte alls som det skulle idag.

För det första så hade paketen, som ännu inte packats in, försvunnit spårlöst i den enormt stora lägenheten.
För det andra var datorerna inte alls samarbetsvilliga, de vägrade liksom att stänga av sej.
För det tredje så fanns det inget varmvatten åt Mamman att duscha i så hon fick duscha i iskallt vatten. (Fast det var kanske ingen nackdel, då gick det ju fortare förstås)
För det fjärde så strejkade alla kläder, de ville absolut INTE sitta på några flamsiga barnkroppar idag.

Inte nog med att klockan sprang på alldeles för snabbt, ute rådde total isgata!


När vi väl kom till stora staden så fanns det inte någon parkering på flera mils avstånd, typ. ;) Det blev till att promenera en bit och en kvart för sent klev vi in på bowlinghallen/sportbaren Score för att fira Minibatman som fyller fem år imorgon! (Paketen som till slut kom fram och fick presentpapper på glömdes så klart kvar i bilen.)

Minibatman himself i full action! =)

Yeay, en hel massa käglor föll!


Det gäller att hålla tungan rätt i munnen. (Tonåringen tog snällt hand om sin lillasyster hela kalaset, fixade med kläder, toalettbesök och hjälpte henne med maten.)



Lillen surar över att Mamman hela tiden fångade in honom då han försökte springa ikapp kloten på banorna. Söt så att... ;)



En liten bit in i spelet (kalaset upptog fyra av fem banor) så sattes discoljusen och musiken igång.


Lilleman rockade genast loss och den sura stilen var som bortblåst!


Mammans femåring, en naturbegåvning?


Korv med bröd och isglass till efterrätt är mums tycker alla kalasbarn!


Godispåse som avslutning på ett jätteroligt kalas ska alla ha... ;) Tack så mycket Minibatman hälsar alla kusinerna!!!


Strax efter att Mamman lyckats förpassa alla barn tillbaka till det Shannarianska hemmet så dök tonåringens två övernattningsgäster upp och Mamman satte igång med att baka pizza.

Som alltid så hade hon världens bästa lilla hjälpreda nära till hands. ;)


Nu sitter Mamman, nöjd med dagen, och laddar för en lååång natt. Tre tonåriga flickor i ett rum, det säger sej självt va? För närvarande så sitter de och skriver på varandra och har proppat sej fulla med popcorn och dricka framför en film. Den stackars elvaåringen blev kidnappad en sväng och skriven på han med. Tur att Mamman fortfarande minns hur det är att vara tretton...

Mamman kunde dock inte låta bli att retas liiite med stora dottern då tjejerna skulle ut. Naturligtvis använder man reflexer då man går ut i mörker och Mamman har alltid ett stort lager av sådana då många av ungarna som dyker upp här i tid och otid inte verkar äga några själv.

Då tjejerna stod och trädde armarna i sina jackor så plockade Mamman fram Lillans reflexväst och sträckte den mot stora dottern och sa:

"Vassego, den här var väl din va?"
"Fnitter fniss, nja, inte riktigt va? Fnitter, fnitter"
"Nähä, förlåt, jag tog väl fel då?"
"Men Mamma, du är pinsam nu ju... Du lovade ju att du aldrig skulle bli en pinsam Mamma!" Sa dottern med skrattet skvillrande i rösten och ett stort leende i hela ansiktet.

Hmmm... Mamman kan inte minnas att hon lovat att inte vara pinsam alls. Hon har bara lovat att aldrig gå in på ett disco och dansa med dotterns vänner, att inte gå runt naken i lägenheten och att inte, gud förbjude, kalla dottern söta saker då någon hon känner eller någon som känner någon som hon känner befinner sej inom tio mils radie. ;)

1 kommentar:

BP sa...

Vad ska jag säga - det får räcka med :-)))))))