fredag 26 november 2010

Världens längsta?

En lång snöig dag, förmodligen världens längsta som började redan halvsex.

Efter att ha skickat halva barnaskaran till skolan så hade Mamman och de små en lugn timme innan Lilleman somnade igen...

...och Mamman tog hjälp av städpatrullen till att städa köket, få upp staken och en tygtrasa med lite tomtar på i fönstret. Mamman slet som en liten blå, men i slutänden fick hon lov att fuska lite ändå. Bakom spisen hanns inte med, inte heller att stryka gardinen (men berätta inte det för Mammans kära mor ;) )

När klockan närmade sej ett och det slunkit ner lite "lunchmellis" i tre tomma magar så var det dags att bege sej åstad till barnskolan och affären.

Att klä en ettåring kan ibland bli en gnutta enerverande...

Först fångar man in barnet och trär en halsduk (fuskpolo) över huvudet på det, barnet smiter och drar av halsduken på tre millisekunder. Den proceduren upprepas tre gånger innan Mamman lyckas hålla kvar barnet i famnen.

Sen kommer steg två - Trassla ner en stel pinne i en vinteroverall.

Barnet blir plötsligt stelt, alla leder är låsta. Mamman sitter i skräddarställning mitt på golvet och försöker förgäves trä in det ena benet efter det andra i overallen. Tillslut lyckas hon få ner det ena benet, varpå barnet kastar sej bakåt och knockar Mamman på hakan. Inte en gång utan FYRA gånger upprepas det hela...

Skorna var en lätt match idag, men sen kom vi till vantarna... Efter tio minuter och otaliga upprepningar av att trä på vantarna och få fingrarna på rätt ställe (i tumvantar) om och om igen då Lillhuliganen hela tiden slet av sej den vanten Mamman trätt på med tänderna medan Mamman höll på med andra handen.

Efter en kvart var det bara mössan kvar och den kom inte på förrän ute i snöyran!

Kallt!

Efter att ha släpat hem fyra kassar mat så var det ingen av de fyra små liven som tyckte att Mamman behövde komma in och värma sej. I en hel timme travade Mamman fram och tillbaka medan Snufflan åkte kana i alperna...

...Godingen vandrade vasaloppet och...

...Bröderna Bus befann sej på en isvulkan där de hackade fram guld och diamanter. Mamman försökte få vara med, men råkade visst kliva rakt ut i ishavet och då frös hon ihjäl. Tack och lov så förde gossarna Mamman till upplivningsfläcken och hon fick sex nya liv att använda. (Hmmm... Vad då? Mycket tv-spel? Dator? Näää... Ehrm...)

Strax efter fyra serverade Mamman sin egen älsklingsmat - Lövbiffgryta med hela champinjoner, cous-cous och kalla grönsaker.

Därefter röjdes det i köket, dammsugades, torkades golv i lägenheten, plöjdes leksaker och värmdes upp en ugn.

Veckans Fredaxmys bestod nämligen i att baka pepparkakor. Sex ungar och en Mamma i ett litet kök, maximal trängsel runt köksbordet, sång, stoj, frustration och skratt i ett enda porlande sorl. Myyys, kärlek... Lycklig Mamma som har världens finaste och bästaste ungar!

Klicka för större bild

Nu är klockan halvtolv och Mamman har kört nonstop i arton timmar (Mamman tänkte att om hon ignorerar smärtan så försvinner den, gick sådär, haha). Lillen har precis vaknat till och Mamman ska krypa ner i sin stora varma säng tillsammans med honom och önska det omöjliga - Sovmorgon!

1 kommentar:

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag ler och tycker att du verkar ha så kul med dina barn, hela tiden. Men ...jag vet (egentligen inte eftersom jag bara har två) och en tanke som dyker upp är att du faktiskt kanske skulle behöva en present i form av en liten semester (ensam) och bara slappa några dagar. Det är kul att vara med barnen men igång 18 timmar varje dag, och kanske ibland mer.

Du verkar ha underbara och duktiga barn även om de trotsar lite ibland.

Ska önska att du vinner en resa, men då måste du såklart köpa en lott eller vara med i någon typ av tävling. =)

Ha en fin första advent med dina älskade.