tisdag 13 december 2011

Två av dagens Mammor

Arga Mamman:

Alla mammor som överlevt tonåren med en dotter förtjänar en stor medalj. Det är idel motgångar, utbrott och energidränage på hög nivå!

Denna dagen är det dock inte Tonåringens idéer och nycker Mamman har varit vansinnigt arg över utan det faktum att tonåringar i allmänhet (de flesta) inte verkar förstå vad skillnaden mellan roligt och elakt är. Dessutom verkar de flesta tonåringar inte inse att de faktiskt gör sej skyldiga till brott titt som tätt, de inser inte allvaret i det de gör för de "har ju bara roligt".

Idag kom Tonåringen hem med en låst mobil, och då talar vi inte om att pinkoden var låst så att man behöver en pukkod för att låsa upp telefonen, utan om att telefonen var totalt låst på grund av för många försök med den grafiska koden som dottern lagt in för att inte klåfingriga "kompisar" ska gå in och titta på bilder samt läsa sms.

Tonåringen var galet arg och galet ledsen då hon kom hem och berättade att en av hennes vänner (hur man nu kan kalla dem det) låst hennes mobil. Dottern vet att Mamman aldrig skulle ha råd med en ny telefon och abonnemanget (som telefonen ingick i) är fortfarande låst i sexton månader till, därav hennes desperata sorg.

Mamman var arg, argare, argast och skulle egentligen vilja anmäla "kompisen" för egenmäktigt förfarande med annans egendom eller något, bara för att statuera exempel! Men Mamman är en snäll mamma och vill inte göra livet värre för dottern... Det är svårt nog att vara fjorton år i vår galna värld ändå!

Mamman satte sej således ner och tog, via mobiltillverkaren, reda på hur man skulle lösa problemet. I slutänden visade det sej att Mamman var tvungen att "blanka" hela telefonen, det vill säga återställa fabriksinställningarna genom en rad tryckningar på volym- och strömknapp (så att man hamnade i telefonens motsvarighet till datorns bios).

Nu funkar telefonen igen, men alla nummer, bilder, sms, nedladdade program och appar är ett minne blott.


Stolta Mamman:

Mamman i det Shannarianska Hushållet är, precis som alla mammor, otroligt stolt över ALLA sina sex barn, men idag har Sjuåringen gjort henne lite extra stolt! ;)

När han kom rusande upp för trappan idag så ropade han redan innan han öppnat dörren:
"Mamma, mamma, vet du vad jag har gjort idag? På badhuset? JAGHARSIMMATFEMTIMETERISTORABASSÄNGENUTANFUUUSK!"

Klart att Mamman blir stolt, simskolan börjar inte förrän ungen börjar tvåan här i vår kommun och han simmar redan!!! =)

Än mer stolt blev Mamman när pojken, som det mest självklara i världen, plockade upp sina läxor, travade ut i köket och satte sej ner och började jobba. Mamman behövde inte säga ett pip om vare sej det ena eller det andra. =D


Inga kommentarer: