fredag 9 december 2011

Tre gubbar, tre gubbar...

Efter att Mamman i vanlig ordning fått iväg fyra av barnen till skolan så satte hon i gång med att bädda, diska och se till att lägenheten såg respektabel ut. Precis när Mamman var färdig så kom Lilleman och tog henne i handen och drog med henne till soffan.

"Mamma ligga bysa Mbilo nyy genast!" sa han med sin sötaste röst och med huvudet lite på sned.
"Ja, mamma kan ligga här och mysa en stund framför tv:n." svarade Mamman och mysade ner sej med de två små trollen.

Vips så hade en hel timme försvunnit och Bröderna Bus kom hem (ooops Mamman och Lillen hade visst somnat) alldeles sjöblöta från topp till tå. Det utlovade dygnet med snö uteblev och byttes istället ut mot regn och blåst. =(

När även Stora Brorsan kommit hem blev det lite mat i magarna innan Mamman började (försöka) smälta socker.

Det hela tog nästan två timmar, hur sjutton gick det till. Segaste sockret i historien!!!

Men ska man kunna äta upp pepparkakshuset till jul så är det inte helt praktiskt att använda Karlssons klister!

Mitt i allt sockersmältande så ringde Tonåringen hem och förklarade att Mamman var tvungen att hämta henne, S och alla korvar (salamin som de har sålt för Spanienresan) inne i Lilla Staden. Går inte sa Mamman och fick ringa upp Goa K som snällt vände för att hämta upp sin och Mammans tonåring (och ett gäng korvar). Tack för det söta du!

Tillslut så satt huset ihop och ställdes undan för att torka. I samma veva kom både MiniBatman och Pappan hit. Pappan satte igång med att baka pizza medan Mamman gick och handlade. Ungarna fick lov att spela dator en stund. =)

Efter att alla fått, antingen tonfiskpizza eller pizza med filé, kantareller, oliver och mozarella i magen så tog Pappan hand om disken.

Sen blev det äntligen dags att dekorera huset!

Lilleman kunde inte alls förstå vitsen med att sätta chokladlinser på pepparkakshuset utan stoppade i sej så många han hann innan de tog slut. Man får inte va dum! ;)


Så här fint blev det när barnen var klara!!!

Efter att MiniBatman åkt hem kom fredaxmyset fram och inte förrän klockan passerat tio var de små och stora sötnosarna i säng!

Mamman tog en lång varm dusch och sen fastnade hon och Pappan framför en film. Nu slår klockan strax midnatt och sängen kallar... Det lockar inte att kliva upp sju imorgon, men så är kan det vara!

Sova Gott alla runtom i vårt avlånga land och ha en superhelg!

1 kommentar:

BP sa...

Paparkakshuset blev ju kanooooon. Du är en fantastisk morsa!