måndag 26 december 2011

Nu är glada julen slut...

Julfirandet är över, verkligheten är åter här. Tvättmaskinerna skrek efter uppmärksamhet, dammsugaren var hungrig och barnen trötta på julmat.

Mamman fick ytterligare en sovmorgon efter ytterligare en sen sänggång. Skönt!

Förmiddagen användes till att ta hand om första halvan av den tvätt som samlats på över en vecka och till att sortera bort lite trasiga leksaker och annat onödigt ur småbarnens rum. Därefter blev det mat, potatiskroketter och kycklingbitar med lite sås och grönt till.

Barnen fixade till en rejäl vitaminboost som måltidsdryck.

Clementiner, apelsiner, äpplen och kiwi...

...försvann snabbt ner i den gamla juicepressen (som fungerar alldeles utmärkt).

Efter maten var det dags att ta itu med andra halvan av tvätten och Mammans två minsta hjälpredor kom väl till pass för ändamålet! ;)


Sen blev det friskluftsintag för samtliga sex barn och en mamma i närmare två timmar. Januari, tio grader varmt... Nu behöver det banne mej inte bli någon snö den här vintern (men den kommer, jag lovar...).

Tokig unge...

...tar fart...

...och störtar huvudstupa nedför kanan tjutande av skratt!

Grabbarna Grus hade förvandlats till zoombies...

...och sprang omkring som halta hönor och sluddrade något om hjärnor.

Krocka Stora Brorsan har utsetts till årets roligaste lek av Minibrorsan!

Mammas lindanserska, som i och för sej hävdar att hon är en isprinsessa, visade upp sina färdigheter.

Som synes så har dagen varit ganska lugn hos Shannara idag. Det har tvättats, plockats och mat har intagits. Barnen har varit ganska snälla hela dagen, men ett par olyckskorpar har Mamman haft.

Stora Brorsan har vrickat foten och fått den paketerad (hoppas det är bättre imorgon) och Lilleman halkade i tvättstugan, slog i pannan och började blöda näsblod (men det gick snabbt över).

Nu ska faktiskt Mamman försöka komma i säng före två inatt! =) Sov Gott go vänner! =D

1 kommentar:

BP sa...

Låter som en vanlig arbetsdag för Shannara;-) Ja ungefär en sådan jag själv har (minus sex barnoch tvätt) här på jobbet, där det bara är några få själar spm låtsas vara vid medvetande;-)