lördag 24 december 2011

Nu är det jul här i vårt hus...

Efter en härligt lugn morgon (som tack och lov inte började förrän åtta, Mamman var ju vaken till två inatt) med gemensam frukost och morgonpaket till alla barn (lite godis och nya Smurf-filmen som genast tittades på) så var det dags för Mamman att försöka ta lite kort på alla barn framför granen före julklappsöppningen här hemma.

Ganska snart hade barnen fått nog och tyckte att Mamman kunde sluta fotografera, vara tyst och hiva fram klapparna! ;)

Katten hade tröttnat på matte för länge sen och redan plockat sin julklapp under granen.

Han gör skäl för sitt namn, Gustav, tjockisen. Tänk att en liten leksaksmus kan vara så kul.


Alla sex barnen var superglada över klapparna från Mamman, trots en ganska mager skörd i år. De fyra små var dessutom jättenöjda för julklapparna från de stora barnen som generöst gett bort både ett DS med väska och spel (Tonåringen till Snufflan), DS-spel (Stora Brorsan till Bröderna Bus och småbilar. Det är ett perfekt exempel på återanvändning!

Även Mamman fick julklappar, från Sjuåringen. Tack älskling!!!

Efter att Pappan och Stora Brorsan satt på sej sina nya kläder så packade vi in oss i två bilar, mötte upp faster med familj och for ut i djupa skogen till älskade mor och far. Mammans tre systrar, ett par respektive och en MiniBatman befann sej redan på platsen... =)


I vanlig ordning så blev det massor av god mat...

...Kalle Anka...

...jultomte...

och klapputdelning.

Söta kusinen öppnar paket.

Lilleman med...

Och hela resten av barnaskaran! =)


Lillan höll på att svimma av glädje då hon upptäckte att tomten gett henne det hon önskade sej mest av allt i hela världen! =D Lika glada blev Bröderna Bus då de upptäckte att de fått nya Super Mario spel till sina DS av morfar och mormor.

Stora Brorsan fick nya DC-skor och Tonåringen nya Converse. (Tack så jättebamsesupermycket hälsar de till mormor och morfar).

Förutom en Jamie Oliver stekpanna (som Mamman blev kär i) så fick Mamman och Pappan en stor korg med gott och biopresentkort i av Syster och hennes Gubbe som tack för hjälpen med renovering och MiniBatman. Tack tack tack säger Mamman!!!

När klappöppningen var över och alla papper samlats i ett par plastsäckar uppdagades det att Mammans mellanlillasyster lyckats slängt bort både sin trisslott och femhundra kronor! Hon blev helt enkelt så glad över paradisasken så hon slet av pappret, knocklade ihop det och kastade det utan att se om det fanns något mer däri.

Skattjakt inleddes, allt papper hamnade åter på golvet och tillslut så kom pengarna tillrätta, tack och lov! =)

Julaftonen avslutades med efterrätt, hemgjort godis och prat vid bordet. Älskade Mammsen satt och skrapade lotterna hon fått och Mammans äldsta Lillasyster kläcker: "Om du vinner tio miljoner på direktskrapet så ska alla vi barn ha en varsin melon!", "Visst" svarade mammsen, "vattenmelon eller honungsmelon?". Ett gott skratt blev det!

Barnen skötte sej alldeles utmärkt hela dagen, gjorde Mamman så stolt!

Det har varit en riktig drömjul, den bästa på många år för Mamman!!! Tack alla för att ni gjort dagen så underbar! Mamma, Pappa får ett speciellt tack för all god mat och den fina julklappen också!

Älskar er alla!

1 kommentar:

BP sa...

Ditt inlägg är bara så underbar och bekräftar att jul är för barn. Obetalbar glädje, förväntan och lycka!!!
Nu fick du ju också vara barn ett tag och blev lika glad du.
Ett härligt inlägg Shannara!!!