torsdag 1 december 2011

Hög av bubbel

Mamman har tillbringat ytterligare en natt med att ligga som en ostkrok i en barnsäng, sprungit med värkmedicin, masserat ben, lindrat hosta och spelat Wordfeud på nya mobilen mellan varven!

Fatta vilken lycka att ha en fungerande mobil igen, en mobil som dessutom kan vara till glädje under vaknätterna i en barnsäng. Underbart! =) (Tack igen Pappan!)

Morgonen blev seg, inte bara utav den naturliga tröttheten, utan även på grund av den tråkiga syn som morgon efter morgon möter allas blickar då ljuset jagat undan nattens mörker.

Lilleman tog sovmorgon och Mamman kröp tillbaka ner i sängen hon med efter att de fyra större barnen gått till skolan. Lillan mysade ner sej i soffan framför en film.

Även katten trängde ner sej i sängen... =) Och där låg alla hemmavarande levande varelser fram tills att Bröderna Bus kom hem från skolan igen strax efter ett. Ooops, vilken knasig mamma Mamman är... ;)

Under tiden Mamman lagade mat (lövbiff, mos och bearnaissås mitt på en torsdag, mums) så passade småttingarna på att skriva önskelistor till tomten.

Lilleman önskar sej bara en egen Pluto och en plutopyjamas och en plutomössa (finns det ens sådana) och en plutofilm. Mamman vet inte alls var denna Plutobesatthet kommer ifrån???

Snufflans önskningar är inte heller många. Hon vill ha en Hello Kitty Dator (lek- och aktivitetspryl) och en ny "prinsessaklänning" som alla disneyprinsessor har!

Vad hittar man sedan på, inomhus med snörvliga barn en hel dag? Jo, man fixar värsta skumpartyt! =)


Behöver Mamman ens säga hur långt ut i lägenheten skummet nådde? Det tog bara en timme att få upp allt... Ibland kan det vara värt det!

Efter kvällsmackan så var det dags för dagens höjdpunkt, den som alla (sex barn och Mamman) väntat på... Adventskalendern på tv (som ser ut att kunna bli bra i år, men vi får väl se) och sen den obligatoriska chokladkalendern innan tandborstning och saga!

Efter en helglik dag och en lite rörig kväll då Sjuåringen inte alls ville vara tyst och sova efter sagan så ska Mamman nu krypa ner i sin säng och hoppas på ett par timmars sömn innan nattpasset börjar!

Inga kommentarer: