tisdag 13 december 2011

Trevlig Lucia!

Luciamorgon och Mamman hade stenkoll på allt!

Sjuåringens badkläder packades redan under gårdagens kväll, Tonåringens samt Snufflans lucialinnen hängde strykta på galgar, glitter och röda band var inköpta. Allt var lugnt...

Eller?

Strax före sju meddelade Tonåringen att hon behövde ett vitt stearinljus och en papptallrik också. Farmoren räddade Mammans skinn idag med, utan sin vetskap, tack vare att hon skickat med Pappan vita stearinljus i helgen och efter en stunds letande hittade Mamman EN ynka papptallrik i en låda. Mission accomplished!

Tonåringen och hennes kompis rusade iväg till bussen fem över sju, Mamman väckte pojkarna (det märks att Stora Brorsan närmar sej tonåren med raketfart, han blir segare och segare för varje dag att få upp ur sängen) och Snufflis för att inta luciafrukost i lugn och ro.

Alla pojkar kom iväg i god tid, ordentligt klädda för blaskandet som råder på utsidan, och Mamman satte igång med att förvandla de små till tomtenisse och tärna. Allt gick som på räls tills Lillan frågade efter tärnljus, för "...det hade ju minsann storasyster med sej faktiskt!"

Mamman visste precis var ljuset låg och hon hade till och med koll på var det fanns nya batterier och ny lampa. Helt otroligt! ;)

Men vad hjälpte det? Ljuset ville ändå inte lysa...

Mamman slet således isär det för att se om någon kabel gått av eller någon lödning lossnat (det hade ju varit snabbt lagat i så fall), men Mamman kunde inte hitta något fel. Allt var helt, kontaktytorna rena och hade kontakt med batteripolerna och lampan. Underligt? Mamman kliade sej i huvudet, vände, vred och funderade i ett par minuter till innan hon slutligen gav upp.

Lilla dottern tog tack och lov det hela med ro! =)

Lagom till nio var äntligen barnen klara och det var dags att gå till skolan.

Förskolan här har inget luciafirande för föräldrar utan de firar själva tillsammans. Skolan firar lucia imorgon (0:an, 1:an och 5:an har uppvisning för föräldrar och övriga skolan) av någon anledning. De brukar alltid ha det på morgonen den trettonde annars, men kanske är det så att många av lärarna har egna småbarn som går Lucia idag? Eller så kanske inte lokalen var ledig???

Ha nu alla en alldeles underbar Lucia alla!

Själv ska jag krypa ner i soffan och vila en stund för huvudet bankar och jag tror jag har fått feber. Usch, orkar inte bli sjuk nu heller! ;(

1 kommentar:

BP sa...

Åhhhh vilken söt bild!!! M som minitomte sittandes på sin älskade fant: en höjdare helt enkelt.

Ta en whiskey, så blir förkylningen kortvarig eller den inte ens bryter ut... med lite tur. Å tur förtjänar du!!! DS