måndag 5 december 2011

"Extrapriser", presenter och galna barn!

Efter att nästan ha missat tandläkartiden (tur att de ringde och avbokade) så har dagen gått i ett, Mamman har försökt slå knut på sej själv efter bästa förmåga och nu är hon helt slut. Det blir tidig sänggång ikväll!

Efter att Bröderna Bus, utan större fadäser, klampat iväg mot skolan så var det dags för Mamman att få på de två små kläderna. I vanlig ordning så tog det närmare fyrtio minuter!!! Kanske inte så konstigt när det ena barnet börjar sin påklädning genom att åla runt som en mask i högen med kläder? Hon är i alla fall duktig och fixar både skor, jacka, mössa, byxor, halsduk och fingervantar själv! =)

Lilleman är värst, han skriker, protesterar, springer uppför trapporna ute i gången. Vrider sej som en hal ål i famnen och innan kläderna sitter på har Mamman nyttjat det mesta av sitt tålamod, svetten rinner och ungen har skrikit så att halva Hålan hört. Det konstiga är att bara kläderna sitter på så knallar han iväg, glad och nöjd med tillvaron!

Efter att ha lämnat Snufflan samt besökt "vampyrnästet" och där tömt Mamman på sex rör med blod tog Mamman och Lillen en liten promenad i väntan på att han skulle lämnas på sin förskoleavdelning. Frusna vattenpölar - Finns det något mer spännande?!

"Titta mamma, äta domma?"


När Mamman väl var hemma igen så satte hon sej vid datorn för att planera och anmäla föräldrapengen för ett par månader framåt. Tyvärr så visade det sej att det blev svårt att kombinera jobb med föräldrapeng och få ihop tillräckligt många timmar för att få behålla SGI:n. Mamman ringde FK och hamnade i telefonkö och fick sedan prata med en handläggare som inte alls kunde hjälpa henne utan fick skicka ärendet vidare till någon annan som ska ringa upp Mamman inom två dygn.

Vips så var klockan slut på skolan för Bröderna Bus (som visserligen skulle direkt till fritids eftersom Mamman skulle jobba) så Mamman fick knalla iväg till skolan med två penicillintabletter och en yoghurt för att mata i Sexåringen hans dos av tabletterna. Därefter passade hon på att handla. Ute luktade det snö!

Hemma igen så fick Mamman plocka reda på varorna, diska och plocka undan innan hon snabbt tittade in till en tävling hon deltagit i (där man kunde vinna tomte till julafton och presenter från Disney för 3000 spänn) för att se om hon hade haft turen att vinna. Det hade hon inte, däremot hade juryn bestämt sej för att dela ut ett andrapris trots att det inte skulle finnas något och det fick Mamman!!! =) Tre Disneyfilmer ska komma på posten och det tackar vi för! =)

När så Mamman stegade iväg till jobbet hade marken fått ett tunt vitt täcke och mer föll det sakta från himlen.

På väg till jobbet hittade Mamman Sexåringens lilla kompis hängande på ett elskåp. Gissa om han blev glad då hon kom hem nu ikväll?

Efter en dag med fullt ös på jobbet så kom Mamman hem till en hall full av ytterkläder på golvet, en sovande Lilleman med bajs i rumpan, tre gossar framför en dator (trots att det är förbjudet de dagar Mamman jobbar) och ett kök där en bomb av äggskal, clementinskal och smörgåsrester briserat. Utöver detta så fick Sexåringen ett totalt psykbryt över att ha missat julkalendern!

Mamman röt till och på ett litet kick hade Tonåringen hängt upp ytterkläder och fixat välling, under tiden bytte Mamman blöja på Lillen och fick ner honom i pyjamas samt röjde undan i köket. Lillan kom ner i nattkläder och Bröderna Bus provade stjärngosselinnet och pepparkakskläderna som Mamman rotat fram tidigare idag. Stora Brorsan satt i soffan och tjurade över att Mamman blivit sur då han spelade trots "förbud" och hävdade att han skulle minsann ALDRIG mer passa barn! Mamman kontrade då med att han ALDRIG mer skulle få låna hennes dator (och hans är fortfarande trasig trots de nya delarna :( ).

Snabbt som ögat kom sedan de två små i säng och en kort stund senare satt Bröderna Bus framför datorn och såg på dagens avsnitt av julkalendern.

När det var slut så kom Sexåringen släntrande mot Mamman med händerna på ryggen och sa: "Mamma, jag har något till dej!" med ett stort leende på läpparna. Fort, innan Mamman ens hann öppna munnen, så sträckte han fram en söt liten trätomte som nu pryder Mammans sänggavel. =)

När klockan blivit halvnio så låg även Bröderna Bus, Mamman parkerade sej här och nu ska hon käka en macka med skagenröra (köpt till superpris på Hålans ICA-butik ;) )!

Sov Gott Världen!

1 kommentar:

BP sa...

Hallå tjejen: jag ÄLSKAR dina inlägg!!! Om du delade med dig av din energi - det skulle räcka med 0,01% - till mig så...

Å stort grattis till vinsten. Japp jag ser det som en vinst. Å du - Good luck med the F...G FK imorgon!!!