torsdag 8 december 2011

Torsdagen blev fredag

Idag har det varit fredag i det Shannarianska hushållet!

Jag skulle kunna beskriva hur Mamman och småbarnen städat toaletten, dammat vardagsrummet, städat barnens rum, skakat mattor, dammsugit, torkat golv, lagat filé med färska champinjoner och specialmos, helghandlat, letat leksaker runt halva kvarteret och rockat loss totalt hela dagen. Fast om jag gjorde det så skulle det här bli ett väldigt långt och ett väldigt tråkigt inlägg. ;)

Så istället får jag försöka hitta en godbit eller två...

Medan Mamman manade på barnen att plocka undan alla sina leksaker så att hon kunde börja dammsuga i deras rum så utspelade sej följande konversation:

"Snuffli, du får lov att plocka upp dina småsaker nu!"
"Men, jag ooorkar faktiskt inte."
"Har man plockat fram alla saker så orkar man plocka bort dem också!"
"Näää... faktiskt inte... Det är sant det!"
"Jasså. Varför då?"
"Jo, mina händer är alldeles för små för att städa med förstår du mamma... Men de har en perfekt storlek för att liksom vifta ut alla saker såhär..." Lillan demonstrerar hur man gör och råkar välta ut en hel låda med leksaker som brorsorna precis samlat ihop "...ooops... Se nu mamma vad du fick mina händer att göra!!! Nu får du faktiskt städa upp den här röran minsann!!!"

Tillslut var i alla fall rummet rent och prydligt, likaså resten av lägenheten (om man inte räknar med Tonåringens och Stora Brorsans rum) och alla magar var proppmätta på filé. Mamman rotade ihop disken och sen kom alla fyra små liven ner i sina overaller och rusade ut i mörkret och den friska luften.

Mamman bestämde sej för att vara lite förutseende och samla ihop alla sparkcyklar, trehjulingar och leksaker som spritts vind för våg och få ner dem i källaren eftersom det utlovats ett dygns snöande här i Hålan.

Snotti bestämde sej för att åka på sparkcykeln till källaren och det slutade inte helt bra. För en vuxen människa kan det te sej ganska naturligt att inte sparka iväg genom is och snömodd, men är man sex år så lyssnar man inte på det örat trots att Mamman ett flertal gånger upprepade sitt budskap. Efter att ha stått på knä, legat på mage och till sist landat rakt på stackars lilla näsan gav han dock upp, men han var noga med att muttra åt Mamman att det visst går att åka i snön "...men jag har liksom blivit lite sned eftersom det rann ut var ur mitt öra så nu väger huvudet mer på höger sida!".

En vagn och duktiga små hjälpredor är bra att ha då Mamman har händerna fulla själv. =)


En hel skara änglar hann det bli innan det var dags att avbryta leken och gå in för att duscha och stoppa lite kvällsfika i magen.

Barnen var inte i säng före klockan nio, inte så konstigt eftersom vi haft fredag här idag... Tyvärr har ju inte resten av världen det utan imorgon ska alla upp till skolan igen.

Anledningen till dagens fredagsröj då? Jo, vi behöver en massa tid hela helgen för att hinna med lite pyssel, knep och knåp (utöver åtta dagars mastodonttvätt)! ;)

Nu ska Mamman ställa sej och stryka lucialinnen och stjärngosselinne som ska med till skolan imorn... Egentligen skulle hon ha behövt lägga ner stjärngosselinnet fem centimeter också, men när det gäller att sy så har Mamman tummen i rumpan. Det är sådana saker som kära mammsen är bra på (tack och lov), men det har inte funnits tid till att hinna ut i djupa skogen och dessutom har mammsen dragit på sej ungarnas förkylning (hoppas du är frisk snart mamma!).

2 kommentarer:

BP sa...

:-)
Stryka Lucia outfits - du skämtar;-)
Tack för ett underbart inlägg innan läggdags:-)

Rantamor sa...

Sitter här bara å ler...
kan se hela inlägget i huvudet.
Du skriver så härligt om dina barn och mamman...
bra att dom får delta i städningen...
och synd att inte vi andra visste att det var fredag igår...
hoppas du lagt ned rätt linne i rätt väska...
så längden på barnet stämmer med linnet.

Ha en trevlig dag...