fredag 30 december 2011

"Du har ju inga kläder mamma!!!"

Det finns nackdelar med att ha sitt sovrum i vardagsrummet (nej, det är inte alls bara nackdelar, det finns säkert fördelar också).

Till exempel så tröttnar man på att vakna av att bli stucken av barr i rumpan vareviga natt.

Mamman älskar julmyset och granen brukar inte åka ut förrän på tjugondag knut, men idag for den all världens väg!

Först kom det enkla steget, att tömma granen på diverse kulor, glitter och ljus... Inga som helst problem! Därefter skulle granen ur julgransfoten och ut på balkongen och det var definitivt lättare sagt än gjort.

Granjäveln var ju för bövelen fyra gånger så stor som öppningen. Mamman slet sej svett för att få granen ur foten och sen klättra över den och dra av alla krafter för att få ut den. Vilket ledde till att granen skalades och halva granen blev kvar på insidan.


Efter att Mamman slängt ner granen på gräsmattan så tog hon itu med att sopa balkongen (liksom lika bra att ta det på en gång) och plötsligt står barnen och tittar underligt på Mamman och den ena sonen frågar:

"Mamma?" lite försiktigt.
"Jaa!" snäste Mamman irriterat tillbaka.
"Fryser du inte? Det är ju alldeles frostigt ute!"
"Vad då fryser?" undrade Mamman som fortfarande var svett efter att ha hivat ut den besatta granen.
"Du har ju inga kläder mamma!!!"
Mamman tittade ner och upptäckte att hon stod ute i bara trosor och munkjacka, barfota och allt... Kanske behöver Mamman sova lite mer? Eller så är nog sanningen den att Mamman är som hon blev när hon inte blev som hon skulle. ;)

Nu är i alla fall granen ute, lägenheten vädrad och vardagsrummet dammsugat! =D

1 kommentar:

BP sa...

ASG!!! Ja den näst sista meningan kan jag ju skriva under på - både för din och min del. Vi borde vara stolta över detta faktum:-)

PS. Du glömde en sak i ditt inlägg. Som miljömedveten svensk medborgare så klädde du förstås på dig (eller inte), gick ner till gräsmattan och slänge granen i den uppställda containern. Om det inte fanns en container framme, slängde du granskelettet såklart i soprummet;-) DS.
Gott Nytt på dis Shannara om jag nu inte redan har önskat dig det;-)