fredag 16 december 2011

Fullt ös medvetslös, i vanlig ordning

Mamman hade förutsatt en stressig eftermiddag och kväll, men det visade sej att Fredax och Tonår redan tagit jullov. Plötsligt fanns en hel massa tid! =)

Bröderna Bus kom hem från skolan, Mamman tömde kattlådan, gick ut med soporna och in igen via brevlådan. Där fanns en rolig överraskning, vinsten från tävlingen Mamman deltog i första december. Barnen slet upp kuvertet och hittade...

...ett julkort samt filmerna "Robin Hood" - specialutgåva, "Trassel" och "Lejonkungen" - diamond edition. Vilken lycka! I morgon kväll blir det filmtajm!!!

Vid tre kom syster och dumpade sin goa MiniBatman och Mamman plockade fram en drygt ett kilo tung pepparkaksdeg som mormor gjort till ungarna. (Tack så jättemycket mammsen! Psst... Nästa år räcker det med hälften, ungarna pruttar så jäkligt nu. ;) )

Stor kille börjar lära sej tekniken vid det här laget! =D

"Gör inte för platt deg nu brorsan, för då blir det mörka pepparkakor. Det vet jag för jag är en bagare nu..."

Bröderna Bus bästa bagarna bygden beskådat!

MiniBatman tar i och sjunger glatt om sockerbagaren...

Kan inte göra annat än att älska den arsenal av formar som samlats genom åren. Nasse, Smurfar, ekorrar, igelkottar, sniglar och ahlgrens bilar trängs med de mer tradionella varianterna. (Vi har även en älg, en polluxhäst, en björn, en räv och diverse annat.)

Efter en dryg timme var bordet totalt belamrat av pepparkakor i drivor. ;)

Från baket ner i badet med fem söta små monster. MiniBatman har nämligen drabbats av en konstig fixidé om att bara moster får tvätta hans hår. Sötnöt!

Medan Mamman sedan städade undan i köket och fixade den beställda fredagsmiddagen (pannbiff till barnen, lövbiff till Mamman och Stora Brorsan med stekt sparris, potatiskroketter, bearnaissås samt kalla grönsaker) så byggde barnen med lego. Snälla och tysta...

Ett x antal avsnitt av julkalendern avverkades tillsammans med chips efter maten. Mamman fick kökstjänst igen!

Halvnio blev MiniBatman hämtad av sina föräldrar, Mamman kröp ner i sängen med de små och lästa halva den femte boken om drakryttaren Tam som lånats på bibblan idag. Barnen är helt förhäxade av berättelsen och Mamman är också nyfiken på hur det hela ska sluta!

Sist, men inte minst, denna långa, härliga dag så har Mamman bedrivit taxiverksamhet för att hämta hem Tonåringen från Lilla Staden där hon varit på bio med ett gäng kompisar och sen på fritidsgården.

Nu har klockan passerat midnatt och Mamman ska få de stora i säng innan hon själv kryper ner och laddar inför ett megapass i tvättstugan och en tur till Stora Staden imorgon innan Tonåringen återigen ska in till Lilla Staden och träffa kompisar (och hem igen på något vis).

Sov Gott världen och ha en alldeles underbar helg!

Psst... Operationen av kompisens son gick bra och om två dagar ska han vara hemma igen!

2 kommentarer:

BP sa...

Din pepparkakssamling är väldigt imponerande måste jag säga. De smakr säkert gott också!
Lycka till nu med alla dina åtaganden idag!
Hoppas ni får inte samma snö(o-)väder som vi.

Gärdsmygen sa...

Jag lyckas sällan få av pepparkakorna bra från plåten. Så i år blir det inget sånt bak hos mej ävwen om jag blir sugen nör jag ser dina bilder.