torsdag 15 december 2011

"Mamma, är det fredag idag?"

Efter en otroligt seg förmiddag, med två gnälliga små sötnosar (snoriga och trötta, Stora Brorsan hade dessutom ont i halsen denna morgon) och en mamma med feber och värk i kroppen, så susade Bröderna Bus in genom dörren och fick lite fart på sjukstugan.

Efter en snabb matbit så satte Mamman på musik på datorn, en lista på youtube, och när låten Chattahochee med Alan Jackson började spela (en av våra städlåtar) så rusade alla fyra små barnen upp ur soffan, stängde av tv:n och sprang in i sitt rum för att städa det!!! Mamman stod kvar i vardagsrummet och bara gapade av förvåning.

Mamman passade då på att byta klädsel på soffan, till en mörkbeige som Syrran kommit förbi med. Tack så mycket, lovar att du ska få ett par hundra så snart pengar finns. =)

Därefter hann Mamman skaka mattor och dammsuga av golven innan barnen kom och ville att hon skulle dammsuga i deras rum. När det var klart lade barnen på mattorna och sen stannade sjuåringen upp, såg lite fundersam ut och frågade:

"Mamma, är det fredag idag?"
"Nej!"
"Men... Varför städar vi då?"
"Jag vet inte!?"
"Betyder det att vi slipper städa vårt rum imorn???"
"Jajjemän!!!"
"YESSSS!" skrek grabben av lycka och rusade genast in till Stora Brorsan för att reta honom! ;)

Mamman fortsatte med sitt så länge tabletten verkade och det hela slutade med att Mamman bara behöver byta i kattlådan, städa toaletten och handla under morgondagen! (YESSS!).

Tonåringen var för en gångs skull på ett bra humör då hon klev innanför dörren (tyvärr dröjde det inte mer än en timme innan hormonerna ställde allt på ända igen ;) ) och berättade att hon fått ett A på sin engelskauppsats! =) Stolt mamma! Dessutom hade hon fått ett B på sin femton sidor långa deckare som de under en period jobbat med i svenskan! Duktiga tjejen!

Nu vill jag att ni alla håller en tumme ihop med mej för min kompis i Stockholms son som just nu befinner sej på Astrid Lindgrens barnsjukhus med misstänkt blindtarmsinflammation!

1 kommentar:

BP sa...

Du kan skicka över städpatrullen hit någon gång;-)
Toppen med ett A till tonåringen, helt rätt!!!
Håller tummarna att vännens grabb (vilken av de två) mår bättre och får komma hem till jul!