fredag 16 december 2011

Förmiddagen försvann i ett nafs

Alldeles precis klev vi upp, eller i alla fall känns det som om klockan knappt passerat sju. ;)

Förmiddagen har försvunnit i en rasande takt.

Tonåringen och hennes kompis fick skjuts till skolan vid nio och därefter besökte Mamman och småbusarna biblioteket innan vi for tillbaka till Hålan och storhandlade. Mamman har aldrig riktigt förstått sej på alla som far in till staden för att handla? Okej, det är en sak om man ska ha något som inte finns här, men det kan man handla när man ändå har vägarna förbi där det finns.

Vill man ha kvar handeln på landsbygden så måste man ju handla hos lanthandlarna också, inte bara tro att de står där de står för all framtid så att man kan köpa en liter mjölk och lite bröd när det tryter hemma (för att man glömt handla tillräckligt någon annanstans). Dessutom blir det inte stor skillnad på priserna heller. Om en sak är dyrare här så är något annat garanterat billigare istället.

Se bara på julklapparna som finns att handla i "vår" butik just nu. Ett storpack med bilar eller en Hello Kitty lekdator kostar femtio till hundra spänn mindre än på ICA Maxi inne i Stora Staden... Varför antar folk att det ska vara dyrare för att butiken är mindre?

Jaja, nog om det! Efter shoppingen så hanns det med lite utomhuslek också och nu är det lite mys framför tv:n i väntan på Bröderna Bus! Mamman ska planera eftermiddagen, det är mycket som ska klaffa... *pust*

1 kommentar:

BP sa...

Det ligger mycket i det du säger. Jag försöker också främja de små butikerna med ägare som verkligen sliter för att överleva. Visst är dom ibland lite dyrare då dom inte kan beställa lika stora mängder som kedjorna, men det stör mig inte heller. Ofta har dom t o m lite mera udda varor som inte de stora har.