söndag 25 december 2011

Juldagsmorgon glimma...

Efter ytterligare sen nattgång för Mamman så var det skönt att ingen av de sex avkommorna i huset vaknade före halvnio. När sedan alla snällt började leka med sina julklappar så sjönk Mamman ner på kudden igen och halvslumrade i nära en timme till innan hennes uppmärksamhet påkallades av hennes egen kurrande mage.

"Lillebror, LILLEBROOOOR... Såhär gör man en ny kattunge förstår du. Meeen tiiittaaa dååå!"

"Nejjje sa ja ju nu genast. Titta du bijlen sejje tutut bjinkaj med."

"Ett, två tre draaa IGÅNG!"

Bröderna Bus fick Beyblades av både Mamman och MiniBatman samt en "arena" av en av de tre mostrarna. Man drar igång Beybladen i arenan, som är lite skålformad. Därefter krockar de med varann och den som slutar spinna först har förlorat.

Så långt var dagen lugn, men vid två, då vi åter äntrade djupa skogen för att trycka i oss ännu mera smaskig julmat så var julefriden över! Idag kunde mor och far verkligen säga: "Det var kul att ni kom, men skönt när ni for!". De kunde ha sagt det, men det gjorde de inte! =)

Alla tre Grabbarna Grus retades och kivades, de två små skrek och grinade konstant (närapå), det var bara Tonåringen som skrattade och hade kul ihop med yngsta mostern.

TACK för all god mat idag igen älskade mami och papi!

Väl hemma igen hade luften gått ur Lilleman totalt och han föll ihop i hallen och somnade som en stock! Lilla sötnosen. =)

Ha en underbar fortsättning och njut av det som fortfarande är kvar av julhelgen!

Passar även på att säga Grattis till min kusin som fick en söt liten dotter på självaste julafton.

Nu är det dags att stänga ner, då det blåser något alldeles vedervärdigt på utsidan, innan strömmen försvinner helt. Det knakar i fönstren, viner i köksfläkten, knäpper i hela huset och stolen dansar mazurka med bordet på balkongen!

2 kommentarer:

BP sa...

Som du förstår förstod jag bara hälften av det här inlägget - Beyblades you gotta be kidding;-)
Nu är det ju inte så mycket kvar av annandan jul - jobb imorgon, men jag tackar för dina juliga inlägg:-) Du har fått mig att förstå (vad jag redan visste) att julen är till för barn (juldagen alltså, idag skippar vi;-))
Å det där med mami och papi har du väl lärt dig av utbytesstudenten antar jag;-)
Stackars nyfödda kusinbarnet - hon kommer ju aldrig få födelsedagspresenter - urusel tajming enligt mig, men stort GRATTIS ändå!!
Kram på dig och sov gott, det förtjänar och behöver du!!!

Helena sa...

BP: Min dotter kommer visst få födelsedagspresenter, vad vet du om det? Hon kommer få det på förmiddagen och julen firas på eftermiddagen!