söndag 18 december 2011

Fjärde advent, snart jul

Fjärde advent, ute lyser nästan vintern helt med sin frånvaro, inne mysade familjen med fyra tända ljus och en lång frukost innan det var dags att packa ihop och fara ut i djupa skogen!

Två millimeter snö på backen, som en omålad duk låg den där. Inte lätt att jaga in barnen i bilen då. Tänk att så lite snö kan ge sådan glädje?Sexåringen lyckades skotta fram en fjäril och blev alldeles förtvivlad när han såg att den levde!

Operation "Rädda Fjärilen" startade och snart hade nästan hela barnaskaran förbarmat sej över den stackaren och fått in den i värmen... Mamman vet att den kommer somna snart ändå, men barnen har visat att deras hjärtan är fyllda av kärlek till allt levande i alla fall! =)

Tillslut så hade den Shannarianska skaran hittat hem till mormor och morfar i alla fall och det var dags för det årligen återkommande julgodisstöket! =)

"Jag kan visst hålla fingrarna i styr, se själv!" ;)Somliga var mindre intresserade av att göra godis! Lillasyster nummer tre och Tonåringen trivdes bäst framför datorn helt uppenbart!

Tonåringen lyckades i alla fall tillslut skrämma ihop lite vit ischoklad, eftersom hon så prompt vill ha det på julafton! =)


Stolt kille har hämtat in det stelnade godiset från balkongen! =)

När allt var över så hade det blivit både knäck, kola, tryffel, risbräck, fylld choklad (med nötter, nonstop och marsmallows) och vit ischoklad.

Fiskpinnar och makaroner till lunch hade också slunkit ner i alla små magar samt äppelpaj med vaniljsås och det hanns med lite spelande vid tv-spelet också!

Tack kära mor för en mysig dag!

Hemma blev det lite mera mat, bland annat julkorv som grannen gjort (tack för korvarna Sten!) och sen långläsning för att hinna ur den sista boken om Drakryttarna så att Bröderna Bus kan lämna in dem på bokbussen imorgon.

Nu sitter jag här med ett par timmar till godo innan klockan slår midnatt och lyssnar på Bröderna Bus som väsnas inne på deras rum. Varför ska man sova för? Och vad då visa hänsyn mot de två små som sover gott i samma rum? Snart kommer ju tomten och spänningen är på topp! ;)

1 kommentar:

BP sa...

Om du inte ar något emot så stannar jag upp vid de översta bilderna, inkl. fjärilen;-)
Tycker iofs att dina barn är otroligt duktiga på att göra godis, men med tanke på att jag mår illa vid självaste åsynen så förlåter du mig att jag njuter av snön och de fina ritningarna för en gångs skull, eller hur;-)