onsdag 21 december 2011

Som Mamman trodde

Som Mamman trott så blev det fullt ös, medvetslös hela natten igenom!

Trots att Mamman kom i säng strax efter nio dröjde det till klockan passerat innan hon slöt sina blå. Det är så mycket som rör sej i skallen och kroppen har svårt att slappna av.

Redan före midnatt hade Snufflis vaknat för att gå på toa och sen tog det en timme innan hon somnade om. Mörkrädd och med monster på hjärnan, inte lätt då! Mamman satt på sängkanten, tröstade, pratade och svarade på hennes frågor samtidigt som hon kliade henne på ryggen. Det är viktigt att ta rädslor på allvar, det går över snabbare då (vet Mamman av egen erfarenhet som skaffats då de fyra äldre barnen gått genom samma period).

Mamman hann inte ens lämna barnens rum innan Lillen klev upp och ville ha sin napp. Mamman hittade nappen och vek sedan in sej i underslafen på den ena våningssängen och somnade utmattad där tillsammans med Lillen. Hon vaknade en timme senare av att kroppen värkte och då hon reste sej var hon så stel så att hon körde huvudet rätt i kanten på den övre sängen.

Halvtre låg Mamman äntligen i sin egen säng, med en bula i pannans hårfäste.

Ytterligare tre timmar senare (med oavbruten sömn) ringde Tonåringens klocka, Lilleman kom upp och Tonåringen kom på att hon skulle ha sextio spänn till en pizza (eftersom hela klassen skulle ut och äta pizza före fackeltåget och julavslutningen ikväll) och att hennes SO-arbete var tvungen att skrivas ut och lämnas in idag.

Mamman klev upp, bar fram skrivaren och lyckades skramla fram pengarna.

Strax efter sex var alla barn vakna och frukost intogs strax efter sju. Därefter hanns julkalendern med på stora datorn, det är spännande nu... Hur ska det gå för Charlie? För klappsnapparna? och Vad händer med Gerda? =)

Efter att Pojkarna travat iväg till skolan så klädde Mamman de små, pratade med faster i telefon och sedan hann hon både bädda, diska och dammsuga innan det var dags att gå! =)

Nu är det strax dags att gå till jobbet. Ikväll kommer kära mammsen hit (Tack mamma!) till barnen eftersom Tonåringen inte kommer hem före halvsju (Tack goa K för att du kör hem henne). Det innebär förhoppningsvis att Mamman slipper komma hem till drivor av kläder, leksaker och ett upp- och nedvänt kök ikväll... Kanske, kanske får hon sätta sej med en film, tända ljus och en mugg med hjortronglögg innan hon somnar ikväll?

Ha en go dag alla!

1 kommentar:

BP sa...

Drick glöggen, drick dig hejdlöst berusad och skicka en önskelista till tomten om att få sova en hel natt de närmaste 365 dagarna. Hota med att skjuta honom om han inte kommer med just den presenten;-)