onsdag 24 mars 2010

Sexguider

Jag stör mej något vedervärdigt på alla hundratals artiklar och andra skriverier om hur man tillfredsställer sin kvinna/man. Det är tips, guider och kurser åt höger. Punkter, zoner och smekskola åt vänster.

Det värsta av allt är att det är så många, speciellt män och yngre, som slukar dessa skrifter som om de vore en sanning som är applicerbar på varje människa.

Men med handen på hjärtat, hur många stämmer de där guiderna på egentligen? Jag menar, brukar ni alltid vilja ha sex på samma sätt? Går ni alltid igång på samma saker?

Vill man ha lyckade stunder i det avseendet så gäller det att lära sej att prata, prata, prata och visa vad man vill ha och vad man tycker om. Det handlar om att kunna lyssna och inte se varje vink som kritik från den andras sida. Det handlar om att ge och ta. Det handlar om att kunna slappna av och ha kul i sängkammaren.

Det handlar om att respektera den andra partens vilja och drömmar.

När det gäller respekten så är det något som man redan i unga år måste få lära sej. Man måste få lära sej att ett nej är ett nej hur vagt det än verkar, man måste lära sej att acceptera ett nej och gå vidare utan att bli bitter. Det här är något som till största delen ligger på föräldrar att lära sina små telingar redan från vaggan.

Oavsett i vilken situation man än befinner sej så måste man backa när någon säger "nej", "det räcker", "jag vill inte". Det är så enkelt, men ändå så verkar inte merparten av befolkningen förstå vad det betyder?

Inga kommentarer: