torsdag 11 mars 2010

Grus i maskineriet?

Det välsmorda maskineriet havererade.

Mamman hade flyt efter kaoset igår. Inga extra barn i sängen på hela natten, bara en femminutersamning och ingen som behövde hjälp på toa.

På morgonen var alla barnen som änglar, de stora hjälpte de små. Mamman hann ner i tvättstugan två gånger innan de stora gick till skolan. De små höll sams hela förmiddagen så Mamman hann röja järnet.

Så blev klockan halvett och solen tittade fram. Dags att gå ut!

På väg ner i trappen gick det tydligen ett litet hål på påsen med gammal kattsand i, ett tre trappor långt, stinkande spår av sand lämnade Mamman efter sej då hon kånkade ner vagnen med bebisen i. Bara att gå upp och fixa städattiraljer och göra rent efter sej.

Efter det var det utevistelse i 90 minuter. Gummistövlar med raggsockor och fleecefodrade regnkläder is da SHIT!!!


Vidare till affären, även det blev en lugn tillställning med alla fyra små busungarna. Även om fotstödspinnen på sulkyn passade på att ramla av på väg hem.

Men sen tog Mammans flyt totalt slut!

Det blev en trappstädning till då Mamman på vägen upp lämnade ett tre trappor långt mjölkspår efter sej (en halv lite mjölk för att vara exakt). Under tiden haltade min tvååring uppför trapporna och fyraåringen körde maxad tjutserenad, med öppen dörr, i hallen.

Därefter demolerade de hela det nystädade köket genom att klippa papperskonfetti över hela golvet (jag gillar kreativa ungar, men när de klipper bara för att klippa och sen lämna allt som det ligger då blir jag arg), dela kiwi (som inte går bort), äpple och banan (som inte går bort ens med en kärnvapenladdning som blåser bort varenda fiber, fläcken blir kvar) på den nytvättade, nymanglade duken (mangeln är för resten djävulens redskap).


Inga kommentarer: