fredag 26 mars 2010

Planerna gick i stöpet

Ambitionen var på topp, förberedelserna började redan igår. Mamman hade storslagna planer för dagen.
  1. Tvätta
  2. Barnmässa i stora staden
  3. Äta någonstans
  4. Hälsa på syster
  5. Träffa Pappan på köpcentret
  6. Köpa skor åt Snotti och fylla på förrådet av blöjor, välling och dylikt

Till att börja med gick det som på räls. Första tvättmaskinerna startades redan sex på morgonen och halvnio skickades de stora till skolan, de små sattes i bilen och den sista tvätten hängdes på tork.Ute låg dimman tjock, Mamman såg knappt vägen framför sej, trots detta var hon framme i stora staden och parkerade utanför mässan exakt en halvtimme innan det öppnade (Mammans plan var att få en av de så kallade "Goodiebagarna" vid entrén, det delades ut 100 stycken). Utanför dörrarna ringlade sej kön hur lång som helst, Mamman trodde att hon kört fel och hamnat på Ullared när det var löning eller så.


Barnen roade sej med att springa runt, runt, runt vagnen och Mamman för att hålla sej varma. Med jämna mellanrum stannade de upp och kollade på de olika tågen som for förbi med jämna mellanrum.

Mamman hade tur och som nummer 100 klev hon över tröskeln och knep glatt den sista kassen med överraskningar. (Innehållet bestod av löste, tandborste, barnschampo, nån magisk böna, en tvål och en massa papper.)

Förra året var barnmässan enormt lyckad för både mor och barn. Glass, ballonger, hopptorn, yoghurt, festis och godis till barnen och en hel massa prover och saker till bebis i magen, både kläder, blöjor, tvättlappar, nappar och en massa annat.

I år visade det sej vara en aningens annorlunda.

Mykidoo delade t.ex. förra året ut gratis ballonger, i år tog de en tjuga styck, hopptornet kostade pengar och så vidare. Har man då tre barn med som vill allt så blir det MYCKET pengar. Tack och lov tar mina ungar ett nej galant utan tjat.

Miffy var i alla fall där och sa hej till alla barn till dotterns stora förtjusning.


Och i Kristinehamns monter fick barnen fiska lite.
Resten av planeringen av dagen lades klockan tolv i en svart säck och dumpades. Glöm ALDRIG nässprayen hemma när ni är förkylda gott folk!

Tack vare glömska Mamman så hade vi både vikit tvätten och ätit klockan fyra! =)

På hemvägen hade dimman lättat, en aning...


Tågen var nog det mest spännande med dagen enligt barnen...

Inga kommentarer: